Projekty

V Sušici odstartovala rekonstrukce nábřeží

Velká rekonstrukce více než půlkilometrového nábřeží Karla Houry začala v Sušici. Náklady 18 miliónů uhradí město ze svého. Stavba, která bude dokončena příští rok, zásadně změní charakter atraktivní části města podél Otavy.
Nábřeží těsně u známého historického náměstí je velmi důležitou a frekventovanou městskou částí. Po více než 40 letech, kdy se místo neopravovalo, se sem vrátí vzrostlá zeleň a všechny chodníky budou vydlážděny. Přibudou lavičky, osvětlení, upraví se a zastřeší zastávky ČSAD. Na druhém břehu vzniknou odpočinková místa s vyhlídkou na řeku a menší park s plastikou. „Mělo by vzniknout jakési korzo, které je hojně navštěvované místními i turisty. Je to místo, kudy projíždějí a procházejí návštěvníci směřující do centrální části Šumavy,“ řekl starosta Petr Mottl.
Do listopadu tohoto roku bude hotová první etapa, od mostu na Dlouhou Ves po lávku, za 12 milionů Kč. Od jara 2011 se začne část od lávky před hotel Svatobor. Projekt vypracovali místní architekti, kteří se snažili prostoru vrátit vlídnější přírodní i lidské měřítko.
wd, zpráva ČTK