Projekty

V Třinci byla zahájena výstavba nové multifunkční haly

Poklepáním základního kamene byla v Třinci zahájena výstavba nové víceúčelové haly. Multifunkční stadion, jehož vybudování vyjde na 700 miliónů korun, ponese název Werk Aréna a stane se mimo jiné novým domovem třineckých hokejistů. Třípodlažní hala, s jejímž uvedením do provozu se počítá v červnu 2014, bude mít kapacitu 5200 míst.
Moderní sportovní stánek počítá s širokým využitím pro sportovní, kulturní a společenské akce v třineckém regionu. WERK ARENA bude novým sídlem extraligového týmu HC Oceláři Třinec, ale využití najde, i pokud jde třeba o halové sporty, freestyle motocross, koncerty či kongresy.
Generálním dodavatelem multifunkční haly se na základě výběrového řízení stala stavebně-inženýrská společnost SYNER, která už zahájila zemní práce. Firma SYNER má s výstavbami a rekonstrukcemi sportovních areálů bohaté zkušenosti. V minulosti postavila několik aquaparků, atletických hal, zimních stadionů, fotbalových hřišť i golfový resort. Na stavbě haly a okolního areálu se mají podílet i další místní společnosti, takže tato investice podpoří i zaměstnanost ve zdejším regionu.
 
Multifunkční WERK ARENA v Třinci – vizualizaceMultifunkční WERK ARENA v Třinci – vizualizaceMultifunkční WERK ARENA v Třinci – poklepání základního kamene
 
Aréna bude samozřejmě splňovat aktuální kritéria na takto víceúčelově zaměřené objekty. Počítá se s bezbariérovými přístupy pro vozíčkáře, s budováním adekvátních parkovacích ploch, chodníků a příjezdových komunikací. Kapacita hlediště dosáhne přibližně 5200 diváků. Celková plocha řešeného území bude 44,5 tisíce metrů čtverečních, z toho 10,5 tisíce metrů čtverečních činí plocha zastavěná samotnou halou. Pro halu přitom projektanti zvolili materiály typické pro Třinec, tedy ocel a beton. Navržená aréna má jedno podzemní a dvě nadzemní podlaží. Třetí nadzemní podlaží bude mít pouze provozně obslužný charakter.
tisková zpráva