Projekty

V západní části Strakonic vznikne nová obytná čtvrť

V západní části Strakonic vznikne nová rezidenční čtvrť. V lokalitě Za Stínadly developer připravil 69 parcel pro rodinnou výstavbu, 30 z nich bude určeno pro řadové domy.
Je to jeden z největších developerských projektů ve městě, řekla ČTK mluvčí strakonické radnice Irena Malotová. Na obytnou lokalitu naváže komerční zóna, která ji zároveň oddělí od nedaleké hlavní silnice vedoucí směrem na Horažďovice.
Město se na budování nové čtvrti podílí 9,2 miliónu korun. Je to zhruba čtvrtina nákladů, které investor, firma PJ develop, potřebovala na stavbu inženýrských sítí a komunikací. Ty pak přejdou do majetku města, uvedla Malotová.
Ze sedmi desítek parcel je prodána téměř polovina. Pozemky pro stavbu samostatných rodinných domů mají velikost od 600 do 1200 metrů čtverečních, uvedla manažerka projektu Renata Červená. Všechny stavební parcely jsou podle ní už kompletně zasíťovány, je k nim přivedena elektřina, vodovod, kanalizace, teplovod a telefonní rozvody. V lokalitě jsou nové komunikace, chodníky, veřejné osvětlení a byla tam vysazena zeleň.
Investor, společnost PJ develop, a. s., vznikla kvůli vybudování nové lokality pro bydlení ve Strakonicích. Společnost je součástí skupiny SHL a Partners, která funguje od roku 1997 a je dodavatelem a kontraktorem pozemních staveb.
Samy Strakonice připravily obytnou zónu Na Muškách, kde je 25 stavebních pozemků, šest z nich pro dvojdomky. Město nechalo vybudovat téměř kilometr nových cest, zpevněné plochy, parkoviště a chodníky. Příprava zóny město stála 39,2 miliónu korun, téměř 20 miliónů činila dotace.
zpráva ČTK