Projekty

Ve Slaném otevřeli opravený atletický stadion za 20 mil. Kč

Ve Slaném na Kladensku otevřeli opravený atletický stadion, jehož rekonstrukce stála přes 20 miliónů korun. Sportoviště má novou umělou dráhu a upravené fotbalové hřiště uvnitř běžeckého oválu.
Stadion a jeho sektory splňují požadavky mezinárodní atletické federace, a tak se tam budou moci konat soutěže ve všech věkových kategoriích. Opravy trvaly rok, řekl ČTK starosta Ivo Rubík (ODS).
Město podle Rubíka dříve mělo bohatou atletickou tradici, což byl jeden z důvodů oprav stadionu. „Tradice bohužel postupně zmizela kvůli devastaci tohoto krásného areálu. Druhým důvodem je, že atletika je královna sportu a je základem umění pro každý jiný sport," dodal Rubík. Sportoviště budou využívat školy i sportovní oddíly, přístupné bude i ostatní veřejnosti. „Stadion bude otevřený pro každého,“ ujistil Rubík.
Opravy sportovního areálu se uskutečnily na ploše přes 14 000 metrů čtverečních a netýkaly se například tribuny nebo šaten. Zázemí by se mělo opravit časem.
Město na výstavbu stadionu získalo evropskou dotaci přes šest miliónů korun. S výstavbou se počítalo už před třemi lety. Plány se ale musely posunout, protože se dvakrát zrušilo výběrové řízení na zhotovitele, což celý proces zbrzdilo. Vítězná firma zvítězila až ve třetím tendru.
zpráva ČTK