Projekty

Ve Vyškově začínají stavební práce na zchátralém objektu Greplovo

Zchátralý historický objekt nazývaný Greplovo sousedí s budovou vyškovské radnice. Město jej chce za 100 miliónů korun opravit a přestěhovat tam část úředníků. Rekonstrukce má být hotova do 15. října 2013. ČTK to řekl vedoucí investičního odboru Jan Pospíšil.
Vyškovskou radnici tlačí končící nájemní smlouva na užívání prostor v někdejším okresním úřadu, jenž je v majetku státu. Smlouva vyprší v prosinci roku 2013. „Stavba už je povolená a nyní se připravuje staveniště. Přestěhovat bychom se do opravených prostor chtěli v lednu roku 2014,“ doplnil Pospíšil.
Greplovo městský úřad koupil v roce 2008 za 15 miliónů korun. Původní majitelé chtěli objekt využít ke komerčním účelům. Neshodli se ale s památkáři, proto jej prodali.
Vytvoření nového zázemí radnice bude podle vedení města výhodné hlavně pro občany, kteří budou mít všechny odbory městského úřadu na jednom místě. Radnice navíc ušetří za nevýhodné pronájmy. Město má nyní své úředníky rozptýlené na třech místech. Kromě budovy bývalého okresního úřadu část z nich sídlí na radnici a další jsou v zámku. Tam ale pronájem končí v prosinci 2013.
zpráva ČTK