Projekty

Ve Znojmě začnou stavět nový pavilon domova důchodců za 150 mil. Kč

Dnes začala ve Znojmě dlouho odkládaná výstavba nového pavilonu domova pro seniory. Vyroste u stávajícího domova důchodců v lokalitě U Lesíka na severozápadě druhého největšího jihomoravského města. Pavilon za celkem 147,1 miliónu korun s 99 lůžky by měl stát do dvou let. Informovala o tom mluvčí města Renáta Šimečková.
Nové ubytovací zařízení pro seniory vystaví firma IMOS, která vyhrála výběrové řízení v minulém roce. Podle Šimečkové dohodlo vedení radnice, které se obměnilo po podzimních komunálních volbách, novou, nižší cenu.
„Snížili jsme náklady na výstavbu pavilonu o 12 procent ze 163 miliónů korun na 147,1 miliónu,“ uvedl starosta města Zbyšek Kaššai. Dvě třetiny z této částky uhradí ministerstvo práce a sociálních věcí, zbytek doplatí město.
Nový pavilon bude doplňkem stávajícího domova důchodců, který funguje od roku 2004. Nová budova bude dvoupatrová a bude mít jedno- a dvoulůžkové pokoje, novou kuchyni, prostory pro volnočasové aktivity a rehabilitaci. Součástí projektu je i vytvoření malého parku.
zpráva ČTK
 
Nový pavilon domova důchodců ve Znojmě – vizualizaceNový pavilon domova důchodců ve Znojmě – vizualizace