Průmysl a obchod

ACS zvýšila nabídku na koupi Hochtiefu

Španělská společnost ACS zvýšila cenu, za niž je ochotna koupit akcie největší německé stavební společnosti Hochtief. Udělala to krátce poté, co vedení německé firmy vyzvalo akcionáře k odmítnutí předešlé nabídky. Hochtief však také sdělil, že začne s vedením největšího španělského dodavatele veřejných stavebních zakázek o nabídce diskutovat.
ACS zlepšila svou nabídku na devět svých akcií za pět akcií Hochtiefu z předešlého návrhu osmi akcií za pět. Španělská skupina vyjádřila přesvědčení, že nová nabídka, která oceňuje akcii Hochtiefu na 64,5 eura, bude mít úspěch. Akcie německé firmy stouply o 1,6 procenta na 65,43 eura.
Hochtief dnes uvedl, že nabídka ACS je z finančních i strategických důvodů nepřiměřeně nízká. Vedení firmy však také uvedlo, že v krátké době zahájí s ACS rozhovory. Naděje na ukončení tříměsíční slovní války Hochtief vyvolal už o víkendu, kdy slíbil, že bude s ACS jednat, a dal najevo, že nabídka ACS není vůči současnému vedení firmy „nepřátelská“.
Nabídka ACS platí do 29. prosince. Do té doby musí ACS v jejím rámci získat nejméně 30 procent akcií, pokud bude chtít kupovat další akcie firmy na trhu a vyhnout se nutnosti podat novou nabídku.
zpráva ČTK