Průmysl a obchod

AGC může používat značku Český výrobek

Společnost AGC, největší výrobce izolačních skel na českém trhu a jeden z hlavních výrobců plochého skla na evropském trhu, získala certifikát k používání značky Český výrobek pro svou kompletní výrobkovou řadu izolačních skel Thermobel, vyráběných v pěti závodech v rámci České republiky. Značkou Český výrobek bude společnost AGC všechny své produkty označovat od července 2012.
Používání této značky je garantováno Asociací sklářského a keramického průmyslu ČR. Pro získání certifikátu je nezbytnou podmínkou, aby sídlo zhotovení výrobků se nacházelo v České republice a zároveň certifikovaný výrobek splňoval všechny požadavky dané právními předpisy Evropské unie a České republiky. Podle manažera výrobní a distribuční sítě AGC Ing. Petra Mazzoliniho má AGC právo k použití této značky jako prozatím jediná česká firma v oboru výroby izolačních skel.
Certifikovaná výrobková škála izolačních skel Thermobel je určena především pro segment výroby plastových, dřevěných a hliníkových oken a dveří, kde tvoří významný prvek, ovlivňující izolační, bezpečnostní a protihlukové parametry celého okna.

tisková zpráva