Průmysl a obchod

Akce Cihla vyvrcholí na Slapech festivalem CIHLAFEST

Od května se objevily v centru Prahy známé stánky Akce cihla, kde si můžete moci zakoupit benefiční cihličky a pomoci tak reintegraci handicapovaných občanů do společnosti. Pomoci však můžete i návštěvou doprovodných akcí. Jednou z nich je hudebně divadelní benefiční festival CIHLAFEST, který se bude konat od pátku 22. července do neděle 24. července 2011 přímo v zahradě chráněného bydlení v obci Slapy č. 74.
CIHLAFEST – plakátProgram festivalu zahájí v pátek koncerty skupin Lety mimo, Tam-Tam Batucada a Dva a půl cvrčka, v sobotu se bude pokračovat divadelními představeními či koncerty souborů Buchty a loutky, MIMOo.s., Afinteatre, D. S. Monde, Cože, Srdcové Eso, harmonikářka Piňakoláda, kapela Helemese a další. Odpoledním zpestřením pro děti budou sportovní i výtvarné soutěže a dílny, specialitkou pak dětský koutek.
Součástí Cihlafestu bude i divadelní představení Otevřené manželství produkované agenturou Studio Dva v rámci metropolitního léta hereckých osobností. V této hře, kterou napsal populární italský dramatik Dario Fo se svou ženou Frankou Rame, se divákům představí v hlavních rolích Karel Roden a Jana Krausová. Tato hořká komedie je obrazem věčného střetu mužského a ženského principu a groteskním bojištěm vztahu mezi dvěma lidmi, kteří se při komicky neohrabaném hledání lásky a souznění v partnerském životě ubíjejí navzájem. Po představení nás rozehřeje ohňová show.
 
Vstupné – pátek: 180 Kč/ sobota 10.00–21.00: 150 Kč, 70 Kč (děti)/ sobota od 21.00: 280 Kč
 
Rezervace vstupenek na masopustova@portus.cz.
 
Předprodej vstupenek na www.akcecihla.cz a od 25. 5. 2011 na stáncích Akce cihla.
tisková zpráva