Průmysl a obchod

Atleti v Plzni mají nový stadion za 107 miliónů korun

Plzeňští atleti mají úplně nový stadion. Za víc než 107 mil. Kč jej nechalo postavit město jako náhradu za sportoviště, která dříve atleti využívali v areálu ve Štruncových sadech. Při přestavbě tamního fotbalového stadionu se museli odstěhovat a radnice jim vybudovala nové sportoviště a zázemí v části Skvrňany.
Krytý tréninkový tunelUnikátem stadionu, který se stavěl od roku 2011 ve dvou etapách, je 123 metrů dlouhý krytý tréninkový tunel, který umožní sportovcům přípravu i za nepříznivého počasí. Stadion nabízí osmidráhový tartanový ovál o délce 400 metrů, ve vnitřním travnatém prostoru jsou sektory pro skoky do dálky, do výšky a o tyči, pro hod diskem, kladivem a oštěpem. Ke stadionu patří tribuna pro víc než 800 diváků, ve které jsou také šatny, kanceláře, velká posilovna a rehabilitace. Stadion má certifikát mezinárodní atletické federace, takže se zde mohou pořádat mezinárodní soutěže.
Kromě sportovců z domácího klubu budou mít šanci využívat stadion i plzeňské školy, univerzita či dobrovolní hasiči a při soustředěních také sportovní kluby z celé republiky, zahraniční sportovci a reprezentanti.
zpráva ČTK
zdroj foto http://klatovsky.denik.cz