Průmysl a obchod

Baumit daroval brandýské nemocnici monitorovací přístroje Babysense

Zástupci společnosti Baumit a Nadace Křižovatka předali v pátek 21. října 2011 dar nemocnici v Brandýse nad Labem. Novorozenecké oddělení obdrželo monitory Babysense, které chrání životy kojenců. Přístroj kontroluje dýchání a monitoruje pohyb nejmenších dětí přímo v postýlce.
Sofistikovaná zařízení jsou nenahraditelným preventivním nástrojem pro kojence ohrožené syndromem náhlého úmrtí, tzv. SIDS. Mezi symptomy nemoci patří zástava dechu dítěte způsobená poruchou centrální nervové soustavy. Děti jsou zdánlivě zcela zdravé, neprojevují žádné příznaky obtíží, ale náhle umírají ve spánku. Příčiny tohoto syndromu, který ohrožuje kojence a děti v prvním roce života, nejsou lékařům dodnes zcela známy, a proto je preventivní Babysense monitor v péči o nejmenší pacienty neocenitelným pomocníkem.
Společnost Baumit se angažuje v oblasti ochrany života a zdraví dětí pravidelně a podpořila tento ušlechtilý projekt již potřetí. První Babysense monitory darovala brandýské nemocnici již v letech 2001 a 2002.
tisková zpráva