Průmysl a obchod, Střechy

Bramac představil novinky pro rok 2014

Společnost Bramac střešní systémy představila novinky pro rok 2014. Kromě nových praktických výrobků v oblasti nadkrokevních izolací a střešního příslušenství dominuje letošní nabídce nová betonová střešní taška Bramac Classic s unikátní technologií STAR.
Střešní taška Bramac STAR
Taška Bramac STAR je vyráběna novou technologií, v této oblasti dosud nepoužitou. Na „pórovitý“ povrch režné tašky se ve výrobě aplikuje vrstva probarveného jemnozrnného betonu, který všechny póry zaplní. Vznikne velmi hladký povrch, na nějž se pak nanášejí barevné krycí vrstvy. Kromě toho je takto vyrobená taška pevnější a odolnější než taška „klasická“.
Střešní taška s technologií STAR vyniká celou řadou inovovaných funkcí. Do povrchu jsou integrovány speciální pigmenty, které odrážejí třikrát více infračerveného záření než běžné tašky. Díky tomuto odrazu se při intenzivním slunečním záření snižuje teplota na spodní straně tašek Classic STAR až o 10 °C. To ocení především v letních měsících obyvatelé podkrovních místností. Nová technologie přináší také zvýšenou ochranu před usazováním nečistot a dlouhodobou ochranu původní barevnosti.
Dalším výsledkem nové výrobní technologie změněný přední řez tašky. Hrana je po celém řezu hladká a zvyšuje ochranu před uchycením mechů a řas.
Taška Bramac STAR se bude vyrábět i u nás, konkrétně v Chrudimi. Její cena bude přibližně o 20 % vyšší, než je cena tašek s úpravou Protector.
Střešní taška Bramac STARStřešní taška Bramac STAR
 
Tešnicí páska pod kontralatě Sealroll
Sealroll je tešnicí páska pod kontralatě z nového materiálu – PP netkané textilie. Jeho výhodou je perfektní utěsnění hřebíků v oblasti kontralatí (efekt „zgelovatění“), je to tzv. superabsorbér – po kontaktu s vodou zvětší mnohonásobně svůj objem. Kromě toho se dá používat i při extrémních teplotách (v mrazu i při horkém počasí). Materiál je bez vlivu na životní prostředí (používá se i v potravinářském průmyslu); při práci neznečišťuje ostatní povrchy a nelepí se na ruce a dá se aplikovat i na vlhké podklady.
Sealroll je možné přisponkovat na kontralatě ještě na zemi a tím zrychlit práci.
Rozměry:
– šířka 50 mm,
– délka 10 m,
– 30 m v roli.
 
 
 
 
Difuzní fólie s úpravou Resistant
Úprava Resistant znamená, že fólie má natolik zlepšenou hydrofobizační funkci, že odolá běžně používaným chemickým impregnacím dřeva. Impregnační látka má menší povrchové napětí než voda a na běžné fólii se rozpije. Např. pokud je fólie před zakrytím taškami smáčena deštěm, může dešťová voda vyplavit impregnaci a pak může dojít k průsaku vody fólií. Rizikovým místem jsou kontralatě, kde je fólie navíc probita hřebíky. Fólie s úpravou Resistant toto riziko eliminuje. Konkrétně se jedná o:
– fólii na tepelnou izolaci Bramac PRO PLUS RESISTANT,
– fólii na bednění Bramac UNI 2S RESISTANT,
– fólii na bednění Bramac TOP RU RESISTANT, součást systému Bramac 7°.
 
„Poznávacím znamením“ fólie s touto úpravou je zelená barva shora. Technické parametry i cena se zůstávají zachovány!
Difuzní fólie s úpravou ResistantDifuzní fólie s úpravou ResistantDifuzní fólie s úpravou Resistant
 
Rekosada Final/Stabil – sada pro rekonstrukci komínu
Jedná se o montážní sadu určenou pro rekonstrukci posledního 1 m vyzdívaného komínu s vnitřním otvorem 15×15 cm, především jeho nadstřešní části. Poškozenou část jednoduše odstraníte a místo ní postavíte tuto novou. Dodává se ve dvou základních verzích: Stabil (tvárnice) a Final (betonové prvky) s variantou lemování komínu (čtyři barevné možnosti sladěné s odstíny střešních tašek cihlově červená, tmavohnědá, šedá, břidlicově černá).
Rekosada Stabil Rekosada Final
 
Komínová lávka UNI 100Komínová lávka UNI 100
Pro pravidelnou údržbu komína má být v blízkosti komína umístěna lávka opatřená zábradlím o výšce 1 m. Tento požadavek normy pro komíny a kouřovody beze zbytku splňuje nová komínová lávka UNI 100. Komínové lávky najdou jistě uplatnění také u bytových domů, kde lze lávky sestavovat vedle sebe a vytvořit tak průběžné komunikace mezi jednotlivými komíny. V nabídce je varianta s přímým i rohovým zábradlím v barvě červené, hnědé a černé.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nadkrokevní držák pro anténu
Systémový prvek – nadkrokevní držák pro anténu – nabízí bezpečné uchycení telekomunikačních prvků nad střechou. Držák lze rovněž využít např. pro uchycení kamery. Protože se držák kotví přes kontralatě do krokví, není žádným způsobem poškozena doplňková hydroizolační fólie pod krytinou. Nadkrokevní držák pro anténu lze díky univerzálnosti použít pro jakýkoliv model krytiny Bramac.
Nadkrokevní držák pro anténuNadkrokevní držák pro anténuNadkrokevní držák pro anténu
 
Tepelná izolace BramacTherm Basic bez fólie
Skupinu izolací BramacTherm letos rozšíří tepelná izolace BramacTherm Basic, která není shora opatřena fólií pro doplňkovou hydroizolaci, jako je tomu u BramacThermu Top, Kompakt a Pro. Tepelná izolace BramacTherm Basic je určena především pro šikmé střechy komplikovaných tvarů s mnoha nárožími a úžlabími. Řezané desky BramacTherm Basic lze totiž díky symetričnosti otočit a znovu využít. U komplikovaných střech je tak možné výrazně ušetřit díky menšímu prořezu.
BramacTherm Basic nalezne uplatnění rovněž u plochých střech, zateplení fasád apod.

wd podle podkladů společnosti Bramac střešní systémy