Průmysl a obchod

Brammer Czech završil integrační proces dceřiných společností

Společnost Brammer Czech, celoevropský distributor technických součástek pro stavbu a opravu strojů, oznámila dokončení integračního procesu v České republice. Počínaje dnem 1. 10. 2011 fungují firmy ZPV Group, s. r. o., a Brammer Czech servis, s. r. o., jako součásti Brammer Czech, a. s., jejímž jediným vlastníkem je Brammer PLC z Velké Británie.
Skupina Brammer otevřela svou první pobočku v ČR v roce 2002 a od té doby tu pomalu rozšiřuje své působení díky akvizicím podniků, které nabízejí potřebné synergie a služby odpovídající její dlouhodobé strategii. Počet zaměstnanců společnosti Brammer Czech vzrostl z 88 z počátku roku 2010, kdy proces konsolidace začal, na 107 k dnešnímu dni. Očekává se, že dojde také ke zvýšení obratu ze 495 miliónů Kč v roce 2010 na odhadovaných 562 miliónů Kč za rok 2011. Po finalizaci konsolidace se očekává nárůst obratu v roce 2012 o více než 12 %. Brammer má v ČR osm poboček a tři centrální sklady (Praha, Brno, Otrokovice), jedna pobočka je na Slovensku.
Ladislav Burian, generální ředitel Brammer Czech, a. s., ke konsolidaci říká: „Společnost Brammer PLC má pro vstup na nové trhy osvědčenou strategii, tj. začít pomalu a postupně budovat svou činnost a rozsah služeb tím, že najde silné lokální partnery, kteří z dlouhodobé perspektivy mohou značku Brammer snadno doplnit. Jsme moc rádi, že se nám v České republice podařilo tento proces dokončit, a těšíme se, že našim zákazníkům budeme moci nabídnout širokou škálu služeb a odborných znalostí ještě výhodněji.“
Společnosti Brammer se daří šetřit svým zákazníkům peníze ve třech základních oblastech: snížení celkových pořizovacích nákladů, zlepšení celkové výrobní efektivity a snížení pracovního kapitálu – a to kombinací technické expertizy, špičkové logistiky dodavatelského řetězce, nákupu a řízení poskytovatelů třetích stran.
Do rozsáhlé nabídky produktů společnosti Brammer patří ložiska, produkty pro přenos mechanického výkonu (včetně převodovek a motorů), vzduchové komponenty, hydraulika, těsnění a průmyslová automatika i kompletní sortiment nářadí a nástrojů, spotřebního materiálu pro údržbu a výrobků pro ochranu zdraví a bezpečnosti při práci. Je autorizovaným distributorem pro řadu předních světových značek.
Z oboru stavebnictví patří v ČR mezi klienty Brammeru: Heidelbergcement, Lasselsberger, Cement Hranice, Xella CZ, Primalex, Monier, Wienerberger a Valsabia.
 
Skupina Brammer zaměstnává více než 2500 lidí ve více než 325 pobočkách v 15 zemích po celé Evropě. Kanceláře, distribuční centra a pobočky má v Rakousku, Belgii, České republice, Francii, Německu, Maďarsku, na Islandu, v Irsku, Itálii, Lucembursku, Nizozemí, Polsku, na Slovensku, ve Španělsku a ve Velké Británii. Brammer měl v roce 2010 tržby 545,6 miliónu €.
tisková zpráva, wd