Průmysl a obchod

Brněnský obchodní areál byl prodán v dražbě za 40 miliónů

V Brně byl včera vydražen za 40 miliónů korun obchodní areál ležící nedaleko centra města. Koupila jej jedna z pražských investičních společností. Její zástupce Milan Vlach novinářům na místě odmítl uvést její jméno. V dražbě firma podala nabídku jako jediná. Vlach na dotaz ČTK neuvedl, k čemu se objekt využije.
Dražba byla jednou z největších, které se letos v regionu uskutečnily. Obchodní areál ve dvorním traktu ulic Kotlářská a Štefánikova vznikl v 90. letech minulého století, původně zde byla sladovna. Dnes je zde několik obchodů, kanceláře, restaurace a střelnice. „Zatím budeme mluvit s nájemci a pak zvážíme, co bude s celým objektem,“ uvedl Vlach.
Podlahová plocha budov je více než 10 000 metrů čtverečních. Do dražby dal objekt insolvenční správce zkrachovalé společnosti Průmyslové stavitelství Brno Jiří Šebesta. Objekt šel do dražby za cenu zjištěnou posudkem. Zrekonstruovaná je pouze část bývalé sladovny. Druhé křídlo je bez využití. Vlach uvedl, že nový vlastník zváží využití i této části objektu.
zpráva ČTK