Průmysl a obchod

Bruslení a charitativní hokejový zápas osobností podpoří jubilejní AKCI CIHLA

Sportovní areál Na Františku bude svědkem benefičního utkání Národní Františkánské ligy (NFL) k dvacátým narozeninám sbírky AKCE CIHLA. Ve čtvrtek 28. února naskočí na led týmy Sklepovští sršáni a Čeští lvi, za něž nastoupí herec Matěj Forman či režisér seriálu MOST! Jan Prušinovský. Protože brusle nazuje i Robert Záruba, roli komentátora zápasu zastane Tomáš Matonoha. Vhazování je naplánované na 19.30 h a ujme se ho bývalý hokejista, bronzový medailista z OH v Albertville, Tomáš Jelínek. Mužstva jsou složená z novinářů, herců, divadelníků a publicistů. Zápas se tak jistě ponese v duchu fair-play.

Předcházet mu bude program pro návštěvníky, který začíná v 17 h, provázet jím budou moderátorka Nicol Prosová s hercem Tomášem Vaňkem. Návštěvníci si mohou samozřejmě zabruslit, přičemž pro ně bude k dispozici i školička pro děti, na ty zdatnější čekají i různé soutěže. Na programu jsou i vystoupení sportovního oddílu SK Krasobruslení Sparta.

Výtěžek poputuje na konto sbírky AKCE CIHLA. „Vstupenky na akci jsou pro děti za třicet korun a pro dospělé za sto korun, pokud chtějí návštěvníci více přispět, mohou si zakoupit v předprodeji dárkové vstupenky se zážitkem a získat například puk či cihlu s autogramem, případně fotku s vybraným hokejistou nebo týmem,“ říká Gabriela Štěpánková, ředitelka organizace Portus Praha, která sbírku pořádá. Zážitkové vstupenky jsou již v předprodeji na www.akcecihla.cz.

Z výtěžků AKCE CIHLA se staví, rekonstruují a vybavují objekty, v kterých najdou lidé s mentálním postižením domov, práci nebo místo k odpočinku. Z výtěžku dvacátého ročníku pražské sbírky plánují organizátoři rozšířit sociální podnik Dobroty s příběhem, v kterém nakládají vyhlášené utopence a sýry, a bistro s dobrou kávou, kde najdou další pracovní uplatnění právě lidé se zdravotním handicapem. Část výtěžku pomůže i s přípravou nového chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením.

tisková zpráva

Bruslení a charitativní hokejový zápas osobností podpoří jubilejní AKCI CIHLA