Průmysl a obchod

CEMEX otevřel novou betonárnu v Lysé nad Labem

Síť betonáren společnosti CEMEX se rozrostla o další betonárnu v Lysé nad Labem. Moderní technologie a automatická výroba zajistí nejen vysokou kvalitu betonových směsí, ale také garantují splnění přísných požadavků na životní prostředí.
"Betonárna Lysá znamená velkou posilu pro naši síť. Nyní budeme schopni lépe reagovat na požadavky zákazníků ve Středočeském kraji,“ říká Pavel Klas, klastr manažer regionu Poděbrady, pod který nová betonárna spadá.
Betonárna s výkonem 40 m³/h se nachází v areálu Dywidag Prefa. Zákazníkům nabídne výrobu transportbetonu, zavlhlých betonových směsí, cementových mazanin a pěn, polystyrenbetonu, lehce zhutnitelných betonů Compacton, dekorativních vymývaných betonů GraniSol a zdicích malt ReadyMalt. Vybavení betonárny zahrnuje čtyři kóje pro skládku kameniva, automatický přihrnovač a talířovou míchačku RTM 1500. Samozřejmostí pro zákazníky bude doprava materiálů na staveniště prostřednictvím moderních a výkonných autodomíchávačů a ukládání směsí do konstrukce pomocí čerpadel.
Všechny produkty vyráběné společností CEMEX splňují nejpřísnější technické normy a předpisy. Výroba a kontrola řízení kvality probíhá v souladu s normou ČSN EN ISO 9001:2009. Kvalita výroby je kontrolována ve vlastních i nezávislých akreditovaných laboratořích.
tisková zpráva