Průmysl a obchod

Centrum Černý Most získalo nový certifikát BREEAM

Centrum Černý Most splnilo veškeré požadované normy a získalo jako první budova v Praze certifikaci BREEAM s hodnocením „VERY GOOD“ v kategorii „Retail“. Tato novinka představuje důležitý milník ve stavbě nového regionálního nákupního centra a potvrzuje dlouhodobý závazek jeho developera společnosti Unibail-Rodamco k ekologickému přístupu.
BREEAM je celosvětová prestižní metodika certifikace „zelených budov“. Klasifikace proběhla podle verze BREEAM Europe Retail z roku 2008 a developer centra na jeho základě získal novou certifikaci.
„Zvolili jsme nejmodernější materiály a stavební technologie v souladu s naší politikou minimálního dopadu na životní prostředí nejen při výstavbě, ale také při provozu našich nákupních center. Velké poděkování patří také společnostem Benoy a Helica, které s námi úzce spolupracují na architektuře a designu projektu,“ řekl mj. Arnaud Burlin, výkonný ředitel Unibail-Rodamco pro střední Evropu.
Otevření nového Centra Černý Most se plánuje na jaro 2013. Svým zákazníkům nabídne na ploše přes 82 000 m² více než 160 obchodních jednotek. Půjde o vůbec první nákupní centrum v České republice, které skloubí jedinečný interiérový i exteriérový design s maximálním důrazem na udržitelný rozvoj. Velká pozornost byla věnována každému detailu.
tisková zpráva