Průmysl a obchod

Česká firma LIKO-S postaví v Indii závod na dělicí příčky

Česká firma LIKO-S postaví společně s indickou společností Pushpak v Bangalore závod na výrobu systémových dělicích příček. Dohodu o založení společného podniku firmy podepsaly ve čtvrtek v rámci Indicko-českého podnikatelského fóra, které se za účasti ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby a představitelů indické vlády, konalo v Bombaji.
Hodnota investice je 20 milionů korun. ČTK o tom informovala společnost LIKO-S.
„O naše interiérové systémy je v rozvíjející se Indii velký zájem,“ uvedl předseda představenstva LIKO-S Libor Musil. Pracovníci indické firmy budou proškoleni v Česku a technici a manažeři firmy LIKO-S se budou podílet na vybudování a otevření výrobního závodu v Indii. Výroba v novém závodě má být zahájena do konce letošního roku.
„Postupně budou zakládány prodejní a montážní pobočky v největších městech Indie. Součástí dlouhodobých společných plánů je i expanze do Afriky a ostatních zemí Asie a Blízkého východu. Výrobou některých prvků v Indii a jejím importem zpět do Evropy bude posílena nabídka a konkurenceschopnost společnosti LIKO-S na evropském trhu,“ dodal Musil.
Česká společnost LIKO-S má 200 zaměstnanců, její obrat přesáhl 600 milionů Kč. Podnik patří k největším výrobcům systémových příček v Evropě.
zpráva ČTK