Průmysl a obchod

Českého výrobce oken Window Holding koupili slovenští investoři

Největšího tuzemského výrobce a prodejce oken Window Holding koupila skupina privátních investorů ze Slovenska, která je částečně napojena na jednoho z dodavatelů. Deníku E15 to potvrdil člen představenstva skupiny Jan Tušl. Cenu transakce neuvedl.
Noví majitelé holdingu zatím veřejně vystupovat nechtějí. Z obchodního rejstříku lze jen vyčíst, že v čele představenstva nové mateřské společnosti Window Holding SK je právník Marian Garaj, dodala E15.
Vedení firmy prošlo částečnou proměnou. Kontinuitu budou zajišťovat Jan Čajan a Jan Tušl, který byl do podzimu 2012 také generálním ředitelem. Z této funkce se změnou vlastníka odešel krizový manažer Roman Stupka. Noví majitelé se rozhodli, že pozici generálního ředitele zruší a místo něho bude společnost řídit tříčlenné představenstvo, v němž budou právě Čajan a Tušl.
Window Holding vyrábí okna značek Vekra, Otherm a TWW. Holding loni utržil kolem 1,3 miliardy korun. Letos plánuje růst přibližně o 10 procent.
Společnost nyní podle E15 zaměstnává kolem 750 lidí ve čtyřech továrnách. Pátý provoz ve Staré Pace firma během krize zavřela. Akcionářskou strukturu Window Holding dosud tvořilo deset fyzických osob z Česka a Slovenska, většinou napojených na finanční skupinou Wood & Company.

zpráva ČTK