Průmysl a obchod

Český Siemens vykázal obrat 30 miliard korun

Siemens, který letos slaví 120 let od otevření svého zastoupení na českém území, zveřejnil hospodářské výsledky. V obchodním roce 2009/2010 zaznamenal Siemens v České republice tržby ve výši 30 miliard Kč a s objemem exportu 17 miliard Kč potvrdil pozici jednoho z nejvýznamnějších exportérů. Počet zaměstnanců dosáhl 10,5 tisíce. Čeští zaměstnanci, stejně jako jejich kolegové v ostatních zemích, obdrží mimořádnou finanční odměnu a mohou získat firemní akcie.
Obchodní rok 2009/2010 skončil 30. září 2010. V meziročním srovnání Siemens i přes hospodářskou krizi zopakoval výsledek z obchodního roku 2008/2009. Oproti minulému roku došlo k mírnému nárůstu podílu exportu – z 16,5 miliard Kč na letošních 17 miliard Kč.
„Navzdory světové i domácí hospodářské krizi, která kulminovala na sklonku minulého roku, jsme dokázali udržet naše tržby na úrovni 30 miliard Kč, což považuji za velký úspěch všech našich zaměstnanců a výraz stability celé skupiny,“ komentoval hospodářské výsledky Eduard Palíšek, generální ředitel Siemens v České republice, a dodal: „Ve druhé polovině obchodního roku jsme díky oživení globálních trhů postupně zvýšili objem výroby a otevřeli původní i nová pracovní místa. 120 let od otevření prvního zastoupení na našem území tak Siemens i nadále zůstává klíčovou součástí české ekonomiky.“
tisková zpráva