Průmysl a obchod

Chomutov má nový plavecký areál

V Chomutově otevřeli nový plavecký areál. Aquasvět má dva tobogány, pětadvacetimetrový bazén nebo „divokou řeku“. Bazén je součástí areálu bývalých kasáren na Zadních Vinohradech, kde stojí i nové kino, atletický a fotbalový stadion či hokejová hala. Do revitalizace bývalých kasáren město investovalo téměř 1,5 miliardy korun, přes 70 procent částky získalo z evropských dotací.
Ve velkém bazénu nepravidelného tvaru mohou návštěvníci využít takzvanou divokou řeku, tedy proudový kanál, masážní trysky a lavice, houpací bazén, skluzavku, šplhací síť, vodní stěnu, perlivý gejzír, vodní zvon a vodopády. Tobogány jsou v areálu dva, stosedmimetrový klasický a stojedenáctimetrový, na kterém se jezdí v nafukovacích duších. K dispozici je vířivka a pro děti brouzdaliště s klouzačkou ve tvaru pirátské lodě. Kondiční a závodní plavci mohou využívat pětadvacetimetrový bazén s osmi drahami. Oddělený od ostatních atrakcí je bazén pro plavání s kojenci. Neplavci mohou plavce sledovat z tribuny pro 200 lidí.
Areál provozuje příspěvková organizace města Kultura a sport Chomutov. Hodinové vstupné pro dospělé bylo stanoveno na 95 korun, celodenní na 220 korun. Pro děti stojí 75 korun za hodinu a 170 korun za celý den.
zpráva ČTK