Průmysl a obchod

Cihelna Hodonín oslavila 150. výročí obnovením výroby

Významné 150leté jubileum oslavila 23. září Cihelna Hodonín v nejlepší formě. Po rekonstrukci a modernizaci probíhá v těchto dnech obnova výroby. Moderní cihlářský provoz zaměstná přibližně 80 pracovníků, především z Hodonínska a okolí. Firma chce konkurovat především kvalitou výrobků a nabídkou kompletního sortimentu pro stavbu celého domu včetně střechy.
Součástí sortimentu cihelny budou kromě nosného zdiva a příčkovek především stropní vložky HURDIS a MIAKO, stropní nosníky a dále překlady, věncovky a trativodky. Tato nabídka v nejbližších týdnech zaznamená ještě další doplnění – o stropní vložky HURDIS s šikmým čelem a o broušené zdicí prvky určené pro zdění na lepidlo. Cihelna Hodonín je jediným závodem v České republice, který v současné době stropní vložky HURDIS vyrábí.
 
Nové technologie
Původní vybavení cihelny bylo nahrazeno novými, modernějšími technologiemi od tuzemských i zahraničních dodavatelů. Velkou část nové moderní linky zajistila společnost SABO z Řecka. Celkovou rekonstrukcí prošla i vypalovací pec. Balení výrobků zajišťují stroje italské produkce firmy OMS. Novým, kvalitním zařízením chce společnost KM Beta zefektivnit výrobu a výrazně zlepšit její vliv na životní prostředí.
 
Uplatnění pracovníků z regionu
V regionu jižní Morava, která oproti jiným krajům vykazuje relativně vysokou nezaměstnanost, patří hodonínská společnost KM Beta mezi významné a především stabilní zaměstnavatele. Celkem v současné době zaměstnává asi 250 lidí (údaje za rok 2009). Ve výrobních závodech KM Beta nacházejí uplatnění nejen kvalitní manažeři, ale také odborníci na stavební materiály i méně kvalifikované síly.
Zatímco jiní výrobci omezují výrobu, společnost KM Beta plánuje v říjnu letošního roku rozšíření portfolia o výrobu suchých maltových směsí. V současné době probíhá výstavba nového výrobního závodu, kde najdou práci další lidé z regionu.
tisková zpráva