Průmysl a obchod

Co chystá Schüco na BAU 2011?

Společnost Schüco, světová jednička v oblasti opláštění budov, bude mít na prestižním veletrhu BAU v lednu 2011 v Mnichově jednu z největších expozic. Představí zde první referenční objekt realizovaný na principech konceptu Schüco 2º – inteligentního adaptivního opláštění budov.
Leden 2011 je bezesporu jedním z nejdůležitějších měsíců nadcházejícího kalendářního roku pro odbornou veřejnost z oblasti stavebnictví a architektury, protože se ve dnech 17.–22. ledna 2011 uskuteční další ročník světově významného veletrhu pro architekturu, stavební materiály a systémy BAU 2011. Na přibližně 1700 m2 z celkové výstavní plochy 180 000 m2 se představí společnost Schüco. Stánek č. 502, jeden z největších na veletrhu, nabídne návštěvníkům budovy B1 zcela novou strukturu a koncept uspořádání, a to vše v souladu s firemním principem Energie2 – energii šetřit a energii získávat.
„Stavební veletrh BAU s mezinárodním významem je ideální příležitostí k představení nových trvale udržitelných přístupů a energeticky efektivních řešení v architektuře budov pro nadcházející období,“ vysvětluje Ing. Petr Herynek, marketingový ředitel společnosti Schüco, a dodává: „V letošním roce se při prezentaci zaměříme především na představení nadčasových systémových řešení v oblasti opláštění budov, která zcela jistě předčí dosavadní očekávání a požadavky na tepelnou izolaci, stínicí a větrací systémy, klimatizaci či automatizaci, další neméně důležitou oblast pak představují okenní a fasádní systémy s integrovanou produkcí energie. Veletrh BAU nám pravidelně každé dva roky přináší ideální příležitost k oslovení širokého spektra zástupců z řad architektů, projektantů, stavebních firem a dodavatelů staveb, ale např. také studentů vysokých škol a dalších zájemců o stavebnictví a architekturu. Naším úkolem je proto ve dvouletém intervalu přichystat inovované produkty a nové technologie, které budou vždy o krok dále a které architektuře 21. století otevřou zcela nové možnosti."
 
Novinky Schüco pro rok 2011
Na veletrhu BAU 2009 před dvěma roky společnost Schüco mimo jiné představila tehdy ještě prototyp tzv. 2º konceptu. Jedná se o nadčasový a unikátní koncept v oblasti adaptivního opláštění budov, který je založený na vícevrstvém principu opláštění a přizpůsobivosti jednotlivých funkčních vrstev vůči vnějším a vnitřním podmínkám a jehož hlavním smyslem je přispět k celosvětovému úsilí, spočívajícímu v zamezení globálního oteplování o více než 2 ºC – cíl stanovený na mezinárodní konferenci o klimatických změnách v Kodani. Na BAU 2011 již společnost Schüco představí první referenční objekt realizovaný právě na principech tohoto konceptu, neboť systém inteligentního adaptivního opláštění budov označovaný jako Schüco 2º koncept je připravený pro zavedení do sériové výroby. Schüco 2º koncept řeší hlavní požadavky na zlepšení energetické bilance budov spolu s důrazem na moderní design a sofistikovanou architekturu.
Další novinkou, která jde s Schüco konceptem 2º ruku v ruce, jsou okenní a fasádní systémy Schüco ProSol TF s technologií tenkovrstvé fotovoltaiky. Moduly Schüco ProSol TF lze aplikovat v podstatě ve všech oblastech opláštění komerčních objektů od oken a teplých fasád přes studené fasády až po protisluneční či předsazená řešení. Jedná se o revoluční novinku, která přináší nové a nadčasové možnosti pro solární architekturu. Kromě těchto dvou zajímavých oblastí čekají na návštěvníky např. informace týkající se výhledových možností pro energeticky efektivní management nových i renovovaných budov nadcházejících let.
Více informací o produktech a technologiích společnosti Schüco naleznete na www.schueco.cz.
tisková zpráva
 
Stánek společnosti Schüco na minulém ročníku BAU 2009