Průmysl a obchod

Conergy prodává dceřinou společnost Voltwerk Electronics GmbH firmě Bosch

Společnost Conergy, dodavatel fotovoltaických systémů, prodává svou dceřinou společnost Voltwerk Electronics GmbH, zabývající se vývojem a výrobou měničů, skupině Bosch se sídlem ve Stuttgartu. Oběma stranami byla podepsána smlouva s tím, že kupní cena je na základě vzájemné dohody považována za důvěrnou. Akvizice musí být ještě schválena antimonopolním úřadem.
Se zhruba stem zaměstnanců dosáhl Voltwerk Electronics v roce 2010 tržeb ve výši 68 miliónů eur. Produktové portfolio firmy obsahuje tzv. stringové a centrální měniče pro fotovoltaické elektrárny spolu se systémy monitoringu elektráren i systémy pro skladování elektrické energie.
Uzavřením dlouhodobé smlouvy o dodávkách si Conergy zajistilo i do budoucna přístup k prémiovým produktům. Pokračuje tak ve své filozofii systémového dodavatele a nadále bude svým zákazníkům nabízet fotovoltaické systémy z jednoho zdroje. Pro Conergy je prodej Voltwerk Electronics důležitým krokem ve strategické přeorientaci.
V České a Slovenské republice se měniče Voltwerk Electronics prodávaly spolu s ostatními produkty koncernu pod označením Conergy, kdy zejména třífázové skupinové (tzv. stringové) měniče Conergy IPG T si dobyly významnou pozici díky své vysoké účinnosti. Aleš Spáčil, jednatel společnosti Conergy Česká republika, je s novým krokem mateřské firmy spokojen: „Stejně jako doposud budeme jediným skutečně systémovým dodavatelem na českém a slovenském trhu a záštita silného koncernu, jakým je Bosch, představuje dlouhodobou záruku kvality a dalšího rozvoje produktových řad.“
Pro Bosch je plánovaná akvizice důležitá v rámci expanze její aktivity na poli e-mobility a obnovitelných zdrojů. „S Voltwerk Electronics Bosch vstupuje na trh měničů s nabídkou širokého spektra produktů od3 kW tzv. stringových až po 1400kW centrální měniče,“ říká dr. Volkmar Denner, člen představenstva společnosti Bosch odpovědný za výzkum a vývoj.
Záměrem je Voltwerk Electronics integrovat do Bosch Power Tec GmbH, která má ve skupině Bosch na starosti oblast měničů a vyvíjí novou generaci těchto zařízení.
tisková zpráva