Průmysl a obchod

Developer Central Group loni zvýšil čistý zisk na rekordních 888,6 miliónu korun

Developerský holding Central Group loni zvýšil čistý zisk na rekordních 888,6 mil. Kč. Může za to hlavně silný prodej 1309 bytů, což je nejvíce od začátku krize. Společnost o tom informovala s tím, že chce expandovat do zahraničí.
„Největší potenciál vidíme na východ od našich hranic. Konkrétně ruský trh je sice velmi složitý, ale má obrovský investiční potenciál,“ prohlásil šéf Central Group Dušan Kunovský.
Hlavní působnost Central Group však zůstane nadále v České republice. Holding zde má již nakoupené pozemky určené k rezidenční výstavbě pro více než 7000 nových bytů a rodinných domů. Ty plánuje zařadit do prodeje v průběhu příštích pěti let.
Jen v průběhu loňského roku nakoupil developer pozemky pro novou výstavbu za 1,1 miliardy korun. Pro letošní rok pak má společnost pro další nové akvizice vyčleněno 1,5 miliardy korun. Letos zatím společnost nakoupila pozemky na Palmovce v Praze 8 a v Braníku a v Michli v Praze 4. O dalších akvizicích nyní jedná.
Central Group je jedním z lídrů tuzemského bytového trhu, staví hlavně v Praze a okolí. Největší konkurencí jsou Finep, Ekospol a Skanska.
zpráva ČTK