Projekty, Průmysl a obchod

Developer Central Group získal obří areál na Zličíně pro novou obytnou čtvrť

Největší český rezidenční stavitel Central Group uskutečnil ve středu vůbec největší akvizici ve své historii. V jeho portfoliu je tak nově další velký brownfield v Praze. Od společnosti PSN firma koupila průmyslový areál na Zličíně, kde původně sídlil Siemens. Na téměř 36hektarovém pozemku plánuje v budoucnu rezidenční čtvrť s obchody a restauracemi v přízemí a bohatou občanskou vybaveností. V následujících letech ale zachová provoz stávajících výrobních hal. Obě strany transakce se dohodly na mlčenlivosti ohledně ceny. Odborníci ji odhadují zhruba na dvě miliardy korun.

Jde o čtvrtou transakci podobného typu mezi PSN a společností Central Group v relativně krátké době. Central Group získal od PSN kromě areálu na Zličíně v posledních letech například pozemky pro výstavbu designového bytového domu Harfa Design Residence, areál v Krči naproti Thomayerově nemocnici a kancelářské budovy v Olšanské ulici na Žižkově.

Urbanistickou studii k projektu hodlá společnost podobně jako v případě dalších svých velkých areálů zadat některému z předních českých architektonických ateliérů. Velký prostor, který dnes odděluje původní starý Zličín od komerční a obytné zóny u stanice metra tak obě části městské čtvrti spojí. Pozemky přímo navazují na areál po bývalé Tatře Zličín, který je také v majetku Central Group a kde společnost plánuje zahájit výstavbu zhruba 500 bytů již v letošním roce.

tisková zpráva, wd

Plánek areálu po bývalé továrně Siemens v Praze-Zličíně