Průmysl a obchod

Developer CPI získal dvoumiliardový úvěr na komplex Quadrio

Realitní a investiční skupina CPI Group podnikatele Radovana Vítka získala na financování komplexu Quadrio, který roste v Praze nad zastávkou metra Národní, bankovní úvěr dvě miliardy korun. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí skupiny Jan Burian. Celý projekt vyjde na 3,3 miliardy korun.
Financujícími bankami jsou německá Helaba a česká UniCredit Bank ČR právním garantem financování se stala advokátní kancelář Wilson & Partners. Jediným investorem projektu Quadrio CPI Group, která koupila na začátku letošního roku za nezveřejněnou částku zbývající podíl v projektu Copa Centrum Národní od švýcarského podnikatele Sebastiana Pawlowského. Chystané centrum následně přejmenovala na Quadrio.
CPI Group se do administrativního a nákupního projektu zapojila již v létě 2011, kdy od Interco Holding GmbH odkoupila 50procentní podíl v developerské firmě Copa Centrum Národní, čímž se stala partnerem společnosti Pawlowski AG. Původní dohoda s odkupem zbývající části počítala až po dokončení výstavby.
Multifunkční objekt bude mít čtyři podzemní a osm nadzemních podlaží. Tvořit ho bude celkem šest budov, pět věží kanceláří a samostatně stojící bytový dům. Součástí budou kanceláře (16 400 m²), obchodní plochy (8500 m²) i luxusní byty.
Kvůli stavbě je na dva roky uzavřena stanice metra B Národní třída. Dopravní podnik za rekonstrukci stanice metra zaplatí přes půl miliardy korun. Dokončení výstavby Quadria se očekává na podzim 2014. Tehdy by měla skončit také výluka metra.
Podrobnosti o projektu najdete zde.
zpráva ČTK
Administrativní a nákupní komplex Quadrio – modelAdministrativní a nákupní komplex Quadrio – vizualizace