Průmysl a obchod

Developer JRD loni zvýšil tržby o 72 procent na 1,04 miliardy

Developerská firma JRD loni zvýšila tržby meziročně o 72 procent na 1,04 miliardy korun. Počet prodaných bytů zvýšila o 73 procent na 166. Dál prodala šest komerčních prostor pro obchody a služby a 64 pozemků. Letos plánuje prodat zhruba 200 bytů. Zároveň chce investovat přes půl miliardy korun do nákupu pozemků na nové projekty. Společnost to ČTK oznámila v tiskové zprávě. Firma JRD byla založena v roce 2003. Specializuje se na stavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů.

„Vícestupňový a zdlouhavý povolovací proces, změny legislativy, nedostatečné kapacity jednotlivých úřadů i stavebních firem. To vše významně komplikuje situaci na pražském rezidenčním trhu, který je téměř paralyzovaný a nedokáže tak plně uspokojovat poptávku po kvalitním a cenově dostupném bydlení,“ uvedl obchodní ředitel JRD Pavel Krumpár. Podle údajů developerských společností Trigema, Skanska Reality a Central Group vzrostly prodejní ceny nových bytů v Praze na konci loňského roku meziročně o 4,4 procenta na 105 561 korun za metr čtvereční. Za poslední čtyři roky zdražily nové byty v hlavním městě téměř dvojnásobně.

JRD nyní staví tři bytové projekty. Jde o Ecocity Malešice, Kratochvíle Stochovská a Na hvězdárně Třebešín. Letos plánuje zahájit stavbu dalších tří (Bohdalecké kvarteto, Green Port Strašnice a Rezidence Michelangelova).

zpráva ČTK