Průmysl a obchod

Díky podpoře CzechTrade se bratislavského veletrhu CONECO zúčastnil rekordní počet českých firem

Možnosti vystavovat na letošním mezinárodním stavebním veletrhu CONECO, který proběhl ve dnech 26.–29. března v Bratislavě, využilo celkem 88 českých firem. Všechny tuzemské podniky, které se akce zúčastnily, získaly podporu v rámci projektu agentury CzechTrade „Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí 2013–2014“ (SVV), který je financován z programu Marketing (OPPI).
Cílem projektu SVV 2013–2014 je poskytnout malým a středním podnikům zvýhodněné služby zaměřené na zvyšování konkurenceschopnosti výrobků a služeb na zahraničních trzích, a to prostřednictvím společné účasti na vybraných specializovaných veletrzích a výstavách v zahraničí.
„Zájem firem o společnou účast na zahraničních veletrzích je veliký a počet českých účastníků na veletrhu CONECO předčil naše očekávání. Ohlasy na společnou účast jsou veskrze pozitivní. Firmy ocenily pomoc s realizací expozice, a především nově získané obchodní kontakty,“ dodává Petr Kraselovský, ředitel odboru fondů EU a komerčních akcí CzechTrade.
Veletrh CONECO se zaměřuje zejména na stavební materiály, elektroinstalace, okna, dveře, bazény a vytápění, ale také na úspory energie a je největším veletrhem svého druhu na Slovensku. Letošního 35. ročníku se zúčastnilo 475 vystavovatelů z 5 zemí, kteří obsadili všechny haly výstaviště Incheba Expo Bratislava. Akci navštívilo 92 754 návštěvníků z řad odborné i laické veřejnosti, včetně studentů několika středních i vysokých škol.

tisková zpráva