Průmysl a obchod

Do vedení Hintonu míří další bývalí manažeři Skansky

Do vedení nové stavební firmy Hinton přicházejí další manažeři, kteří v minulosti působili ve společnosti Skanska. Konkrétně jde o Petra Šimona (43) a Petra Dvořáka (49). Hinton to oznámil v tiskové zprávě.
Šimon pracoval od roku 1988 ve stavební firmě IPS, kterou později Skanska získala. Od roku 2008 zastával ve Skansce funkci ředitele Závodu Čechy Divize pozemního stavitelství. Dvořák pracoval v IPS od roku 1993, již po přechodu firmy pod křídla Skansky působil dva roky jako finanční ředitel Skansky CZ a místopředseda představenstva.
Minulý týden spolu se svým vstupem na tuzemský stavební trh nová firma oznámila, že pozici generálního ředitele a předsedy představenstva Hintonu obsadí dlouholetý bývalý šéf Skansky Zdeněk Burda. Majitelem a předsedou dozorčí rady Hintonu je další bývalý vrcholový manažer Skansky Jan Fidler.
Společnost se chce zaměřit především na velké a technicky náročné projekty v pozemním a průmyslovém stavitelství. Hinton bude fungovat prostřednictvím dceřiných společností jako dodavatelská firma. Druhou úrovní fungování nového hráče v tuzemském stavebnictví bude řízení staveb pomocí týmu odborníků. Ti budou stavbu centrálně řídit a zajišťovat pro ni subdodávky.
zpráva ČTK