Průmysl a obchod

Dodavatel stavebních materiálů Woodcote prohloubil ztrátu

Tuzemský dodavatel stavebních materiálů Woodcote v účetním období končícím v červenci 2010 prohloubil ztrátu na 22 miliónů korun z předchozích 16,8 miliónu.
Tržby firmy za prodej zboží se snížily zhruba o tři milióny na 690,9 miliónu korun. ČTK to zjistila z výroční zprávy firmy zveřejněné ve Sbírce listin.
„Finanční rok 2010 byl ve znamení prohlubující se finanční a hospodářské krize, kdy jsme v rámci celého stavebního průmyslu pocítili důsledky v podobě snižujících se objemů obchodů, pozastavení či nerealizování stavebních akcí a velmi vysokého tlaku na obchodní marže," uvedli představitelé společnosti.
Woodcote očekává, že složitá situace na trhu bude pokračovat i letos. Chce se proto víc zaměřit například na prodej stavebnin pro opravy. „Investice směřují do našich prodejen a poboček v Kolíně, Brně a v Praze s cílem nabídnout našim zákazníkům více sortimentu vhodného pro opravy a udržování v rámci stavebního byznysu, protože výstavba nových bytů a domů dramaticky poklesla," stojí ve výroční zprávě.
V minulém finančním roce společnost zaměstnávala v průměru 132 lidí, což je přibližně stejně jako v předešlém období.
Woodcote původně vznikla jako česká firma. Od roku 2006 je součástí předního světového dodavatele stavebních materiálů Wolseley původem z Velké Británie.
zpráva ČTK