Průmysl a obchod

Dopravní terminál v Břeclavi bude stát 47 mil. Kč místo 120 mil.

Břeclavská radnice snížila výběrovým řízením cenu za terminál integrovaného dopravního systému (IDS) z tabulkové ceny 120 miliónů korun na 47,4 miliónu korun bez DPH. Stavba terminálu je jednou z největších letošních investičních akcí v Břeclavi.

S pracemi by se mělo začít v jarních měsících, jakmile to klimatické podmínky dovolí, řekla ČTK mluvčí radnice Eliška Windová. Hotovo by podle plánů mělo být v září roku 2014.
„Stále ještě běží lhůty, kdy se firmy mohou odvolat,“ řekla Windová. Do výběrového řízení se přihlásilo sedm firem, pět z nich nabídlo cenu do 50 miliónů korun. Vedení města vybralo nabídku s nejnižší cenou. „Pokud půjde všechno plánu, tak po uplynutí zákonných lhůt podepíšeme smlouvy a práce začne jakmile to klimatické podmínky dovolí,“ uvedla mluvčí.
Lidem se výstavbou terminálu zjednoduší přestupování z autobusu na vlak. Nový terminál totiž bude stát vedle vlakového nádraží a vlaky i autobusy budou zastavovat blízko sebe. Přibyde i kruhová křižovatka a ze současného autobusového nádraží se zřejmě stane záchytné parkoviště.
zpráva ČTK