Průmysl a obchod

Druhý pokus o dražbu Krejčířovy vily se uskuteční 12. dubna

Druhý pokus o dražbu černošické vily, ze které v roce 2005 uprchl policii Radovan Krejčíř, se uskuteční ve čtvrtek 12. dubna. V dražební vyhlášce to na svých stránkách zveřejnila Exekutorská komora. Vyvolávací cena je stanovena na 48,65 miliónu korun, zájemci musí složit dražební jistotu 15 miliónů korun.

Do první dražby, která se uskutečnila loni v polovině září, se nikdo nepřihlásil. Vyvolávací cena tehdy byla 64,86 miliónu korun, tedy dvě třetiny ceny určené znaleckým posudkem, který vilu odhadl na 97,29 miliónu korun. Při druhém pokusu může být nejnižší podání na polovině odhadu. Exekutoři chtějí výtěžek z prodeje použít na umoření Krejčířova dluhu. Dražený objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu neúspěšně snažila z exekuce vyloučit.

V rezidenci je vnitřní i venkovní bazén, sauna, výtah, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště i akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka. Dům je ale několik let neobývaný a odhaduje se, že by případný kupec musel vynaložit milióny korun na jeho renovaci.

Exekutoři na začátku loňského roku vydražili menší Krejčířovu vilu, která je od této jen několik stovek metrů. Zájemce ji v elektronické aukci koupil za 15,8 miliónu korun. Odhadní cena objektu byla o deset miliónů vyšší.

Krejčíř si odpykává trest 35 let vězení v nejpřísněji střežené věznici Jihoafrické republiky za pokus o vraždu, obchod s drogami a únos. Čelí i obvinění v několika dalších závažných kauzách. V Česku je stíhán a souzen jako uprchlý v řadě trestních kauz.

zpráva ČTK