Průmysl a obchod

EUROVIA CS poslala otevřený dopis Ředitelství silnic a dálnic kvůli D47

Představenstvo firmy EUROVIA CS, a. s., dnes zaslalo otevřený dopis k rukám generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic. Zpráva popisuje stav dálnice D47 a uvádí na pravou míru nepřesnosti a nepravdy, které byly v posledních týdnech prostřednictvím ŘSD medializované.
EUROVIA CS vyzývá ŘSD ke společnému jednání o způsobu nejvhodnějšího řešení. Stejně tak vybízí k provedení dalších vrtů, které by byly učiněny předepsaným a po odborné stránce nezpochybnitelným postupem. Doposud totiž nic z toho nebylo umožněno. ŘSD mj. stále nevrátilo důležitou dokumentaci, kterou od firmy dostalo zapůjčenou k nahlédnutí.
Společnost EUROVIA CS v dopise dále opětovně prohlašuje, že do dálnice bylo navezeno přesně to, co si ŘSD objednalo, a odpovídající materiál byl použit přesně dle předem schválené dokumentace (cenový rozdíl mezi oběma druhy strusky je prakticky nulový a argumentace cenou je tudíž naprosto nesmyslná). ŘSD stavbu takto schválilo a převzalo. Stav i vývoj mostů dále zcela odpovídá tomu, jak byly dimenzovány, snižování rychlosti v jejich blízkosti je bezdůvodné a snížená rychlost může mostům naopak spíše škodit.
Dopis si můžete přečíst ZDE.
tisková zpráva, wd