Dřevěné a montované konstrukce, Průmysl a obchod

Fermacell nabízí systémové řešení koupelny s cementovláknitými materiály pro stěny i podlahu

Dvě nová montážní videa fermacell pro vlhké prostory názorně demonstrují, že suchý proces výstavby je vhodný i do trvale mokrých provozů. Koupelna kompletně z materiálů pro suchou výstavbu dnes není žádný problém: stěny z cementovláknitých desek fermacell Powerpanel H2O, na podlahy podlahové prvky fermacell Powerpanel TE, pro sprchový kout sprchový podlahový set fermacell Powerpanel TE nebo odtokové podlahové vpusti fermacell Powerpanel TE.

„Bezbariérové sprchy s našimi cementovláknitými deskami fermacell Powerpanel (pro stěny i podlahy) se často používají při realizacích domovů důchodců, nemocnic, šaten sportovců a wellness center. Základem jsou cementovláknité desky, doplněné o promyšlený těsnící systém (tvoří jej hydroizolační nátěr a těsnící manžety, pásky a rohy a zaručuje potřebnou hydroizolaci) a řešení sprchových prvků a odtoků. Fermacell přišel například na trh i s řešením sprchového prvku se středovým odtokem pro oblíbené vinylové povrchy, to znamená, že podlahovou krytinou nemusí být zdaleka jen tradiční keramický obklad. Naše materiály dovolují použít i nátěrové systémy na stěny, lepit vinylové krytiny nebo použít jako finální povrch podlahy stěrku. Podmínkou je však použití cementovláknitých podlahových prvků fermacell,“ říká Ing. arch. Katarína Györeová, technický poradce Fermacell GmbH, o. s., Praha.

První z montážních videí představuje aplikační postup pro spolehlivá řešení příček a podlah s materiály fermacell, Powerpanel H2O a Powerpanel TE: od montáže montované stěny přes její opláštění, provedení spár, povrchovou úpravu, penetraci, aplikaci tekuté fólie a těsnicích pásek po realizaci suché podlahy s podlahovými materiály fermacell, montáž odtokového prvku fermacell Powerpanel TE a pokládku podlahových prvků.

Ve druhém videu si můžete prohlédnout celou instalaci podlahového setu, ve druhé části pak instalaci sprchových a odtokových prvků. I tato ukázka potvrzuje, že sprchové a odtokové prvky fermacell jsou ideálním řešením pro moderní a prostorné koupelny domácností, stejně tak i pro veřejné sprchy sportovišť a wellness center. Jsou vhodné do zdravotnických a sociálních zařízení s požadavkem na bezbariérovost prostor.

podle podkladů společnosti Fermacell