Průmysl a obchod

Finep prodal Cimexu kancelářskou budovu v pražských Stodůlkách

Developerská společnost FINEP společně se společností Ungelt Group a Finanční skupinou České spořitelny prodaly skupině CIMEX kancelářskou budovu v projektu City West na Západním Městě. Špičková administrativní budova City West „B1“ disponuje kancelářskou a obchodní plochou v celkové výši přes 22 tisíc m² a pracuje zde zhruba 1500 lidí. Cenu transakce společnosti nezveřejnily.
Svoji centrálu zde má řada renomovaných společností jako Bayer, Hyundai, Interoute a další. „Vlastní budova v projektu City West představuje pro naše portfolio kvalitní investiční instrument,“ řekl Miroslav Kosnar, generální ředitel CIMEX, a dodal: „Je pro nás dalším krokem k plánované modernizaci, zkvalitnění a rozvoji nemovitostní podstaty našeho koncernu.“
Na architektonickém návrhu projektu City West, se podílela architektonická kancelář AHK Architekti. Budova samotná je situována přímo u nového centrálního náměstí, které disponuje vlastním vstupem do metra „Stodůlky“.
Cimex Group je jedním z největších privátních investorů v Česku. Nyní se zaměřuje hlavně investice do administrativních budov a jejich provozování a rozvoj hotelů. Mezi nemovitosti firmy patří administrativní budovy a logistická centra v Praze a nemovitosti hotelového typu po celé republice provozované společností Orea Hotels, která je součástí koncernu.
tisková zpráva, wd