Průmysl a obchod

Firma Alcaplast otevřela v Břeclavi novou výrobní halu

Výrobce sanitární techniky Alcaplast v Břeclavi otevřel novou halu. Díky investici za 220 miliónů korun může firma v následujícím roce nebo dvou přijmout zhruba 50 nových zaměstnanců. ČTK o tom informoval ředitel Alcaplastu František Fabičovic.
„Nová hala stojí v našem areálu v Břeclavi a už se v ní pracuje. V současné době zaměstnává asi 40 lidí, do budoucna jich tam bude 90 až 100,“ potvrdil Fabičovic. Hala umožnila rozšíření výroby sortimentu firmy Alcaplast, vyrábí se v ní například nástěnné instalační WC systémy nebo podlahové žlaby, na jejichž výrobu se společnost v poslední době zaměřuje. „Hala nám dá možnost zvýšit o 100 procent produkci,“ řekl Fabičovic.
Nová hala byla postavená v listopadu a doplnila tak další výrobní haly v areálu břeclavské firmy. Alcaplast má podle svého ředitele vedle Česka největší odbytiště na Slovensku, v Německu a Rusku. Loňský obrat firmy byl kolem 700 miliónů korun, s novou halou se podle Fabičovice může dostat přes miliardu. Firma nyní zaměstnává 250 lidí. Alcaplast letos plánuje investice ve výši 60 až 70 miliónů Kč, mimo jiné do nových technologií.
zpráva ČTK