Dřevěné a montované konstrukce, Průmysl a obchod

Firma DNK system mění název na DMK system

Do nového roku 2020 vstoupí firma DNK system s novým názvem DMK system. Lépe totiž vystihuje obsah její činnosti. Narůstající zájem nejen o výrobu celostěnových panelů pro dřevostavby rodinných domů, ale také o jejich montáž přiměla majitele firmy k tomu, aby z původního DNK system vznikl DMK system (DMK = dřevěné montované konstrukce). DMK system se věnuje už deset let vlastní výrobě dřevěných panelů pro dřevostavby. Vyrábějí je jako jedna z mála firem v montážní hale, ne na staveništi. Díky tomu nemusí do stavby vnášet žádné kompromisy.

Úplně původní název firmy DMK system byl Vazníky D.N.K. (D.N.K. = dřevěné nosné konstrukce). Hlavním produktem byly příhradové vazníky, tedy právě dřevěné nosné konstrukce. V roce 2009 začali vyrábět celostěnové panely pro dřevostavby rodinných domů. V roce 2012 pořídili novou technologii, díky které jsou schopni prefabrikovat jednotlivé díly, zakládat je do zakladačů a osazovat okna do připravených panelů. Inovovaná a systematizovaná výroba je přivedla ke změně názvu na DNK system. Postupně se jejich záběr rozšiřoval a vedle výroby se začali věnovat také montáži hrubých staveb dřevěných domů. „Pro klienty, dodavatele i odběratele se vůbec nic nemění. Změna názvu souvisí výhradně s rozvojem našeho portfolia služeb. Vyvinuli jsme certifikovaný stavební systém pro kvalitní dřevostavbu. Promýšlíme vše do detailů a to nám umožňuje vyrábět prefabrikované panely s využitím ověřené technologie a spolehlivých materiálů. V tomto směru budeme i dále pokračovat,“ popisuje jednatel Tomáš Tesař.

Dřevěné panely jsou kvalitní, a přitom díky standardizovaným procesům rychle vyrobené. Každý týden odveze kamión panely na jednu dřevostavbu a zájem o tyto montované domy stále roste. Především proto, že už po třech měsících může klient v domě bydlet.

tisková zpráva, wd