Průmysl a obchod

Fotovoltaické moduly Schüco byly certifikovány na odolnost proti amoniaku

Certifikovány byly dvě produktové řady polykrystalických modulů i tenkovrstvé moduly ze série Blackline založené na mikromorfní technologii. Vybrané moduly Schüco byly testovány nezávislým certifikačním úřadem dle norem IEC 62716 Ed.1- Draft C: April 2001, Ammonia corrosion testing of photovoltaic (PV) modules, a IEC 61701:2000, Salt mist corrosion testing of photovoltaic (PV) modules.
Polykrystalické moduly Schüco MPE ze sérií PS 15 a PS 60 i tenkovrstvé mikromorfní moduly MPE BL 01 v testech prokázaly dlouholetou odolnost vůči korozi a funkčnost v prostředí se zvýšeným výskytem plynného čpavku, solných výparů či vlhkosti. Panely tak lze bez problému umístit například i na zemědělské objekty s živočišnou výrobou, kde se ve vyšším množství vyskytuje především právě plynný čpavek.
Na všechny výrobky poskytuje Schüco standardně 10letou záruku, na výkon panelů až 25 let. Výkonová tolerance všech modulů je již dlouhodobě stanovena na –0/+5 %, což provozovatelům přináší vyšší energetické zisky.
 
Kvalita, funkčnost, životnost a záruka dlouhodobého servisu přestavují základní charakteristiky všech produktů firmy Schüco. U polykrystalických fotovoltaických modulů je navíc kromě stabilního výkonu dle jednotlivých volitelných výkonnostních tříd třeba doplnit také spolehlivé konstrukční provedení se zadním příčným vyztužením i odolnost vůči vyšší větrné a sněhové zátěži. Kromě tradičního portfolia polykrystalických modulů lze vybírat z nabídky tenkovrstvých modulů na bázi křemíku. Mikromorfní moduly Schüco dosahují optimálního výkonu i za vysokých provozních teplot a působení difuzního světla, překážkou není ani instalace mimo standardně doporučovanou orientaci a sklon. Moduly ze série Blackline jsou vyráběny s minimální spotřebou surovin a neobsahují těžké kovy.
Více informací o produktech společnosti Schüco najdete na www.schueco.cz.
tisková zpráva
 
Schüco MPE PSSchüco tenkovrstvý modul MPE ze série BL (Blackline Laminate)