Průmysl a obchod

GLYNWED se opět účastní veletrhu IFAT 2012

Zástupci společnosti GLYNWED se opět aktivně zúčastní největšího světového veletrhu pro vodu, odpadní vodu a odpadové hospodářství IFAT 2012, který se koná ve dnech 7.–11. května 2012 v Mnichově. K vidění na stánku výrobního závodu FRIATEC AG číslo 109/210 v hale B6 budou kromě jiného nové elektrotvarovky velkých dimenzí a příslušenství pro jejich zpracování.
FRIATEC na tomto veletrhu také představí úplnou novinku v sortimentu. Jsou jí bezpečnostní elektrotvarovky pro rozvod datových kabelů až do domu. „Pro všechny zájemce budeme na stánku k dispozici 9. května 2012 od 9 do 18 hodin,“ uvedl Patrik Tůma, vedoucí divize technických plastů.
V letošním roce se veletrhu zúčastní více než 2730 vystavovatelů, kteří zaberou celou plochu o velikosti 215 000 m². FRIATEC AG zde představí hned několik novinek ve svém sortimentu bezpečnostních elektrotvarovek, které využívají unikátní technologii svařování odkrytou topnou spirálou. Co tedy bude na veletrhu kromě jiného k vidění? Především sortiment FRIALEN® XL – technika velkých dimenzí. Kromě klasických objímek UB v dimenzích d 1000–1200 mm uvedl FRIATEC v loňském roce na trh novou kónickou objímku KM-XL v dimenzích do d 1200 mm, která umožňuje snadné vymezení spáry mezi trubkou a tvarovkou pomocí klínové techniky.
Mezi další nové výrobky této produktové řady patří sedlová tvarovka SA-XL pro vysazení odbočky až do dimenze d 1000/160 mm a sedlová opravárenská tvarovka pro velké dimenze potrubí až do d 1000 mm k
opravě poškození trubek jako jsou rýhy, vrypy, protržení potrubí apod. Samozřejmostí je také řada příslušenství pro zpracování takto velkých dimenzí.
„První výrobky této řady již byly v České republice použity. Jedním takovým příkladem je rekonstrukce vodovodního přivaděče Krásné Pole–Karviná, kde byly pro spojování polyetylenového potrubí použity elektrotvarovky FRIALEN® v dimenzích d 630 a d 800 mm. Kromě jiného zde byla provedena také instalace právě nové sedlové odbočky SA-XL 800/160,“ doplňuje Patrik Tůma.
Elektrotvarovky FRIALEN® pracují na principu odkryté topné spirály. Tím je dosaženo rovnoměrného přenosu tepla pro velmi dobré a rychlé odstranění spáry. Symetrické svářecí elipsy zajišťují homogenní spojení materiálů. Široká svařovací zóna našich elektrotvarovek pak zajišťuje zvýšenou sílu přenášené plochy, vyšší dlouhodobou pevnost spoje a větší bezpečnost při zpracování.
Veškeré informace o sortimentu elektrotvarovek FRIALEN® včetně nových výrobků jsou k dispozici v novém
katalogu a na webových stránkách www.glynwed.cz.
tisková zpráva