Průmysl a obchod

HB Reavis dokončil akvizici administrativního projektu v Karlíně

Developerská společnost HB Reavis Group završila akvizici dalšího projektu v Praze-Karlíně. Administrativní komplex River Garden Office II a III na Rohanském nábřeží nabídne celkem 24 tisíc m² pronajímatelných ploch. Stalo se tak měsíc po kolaudaci budovy River Garden Office, kterou společnost vybudovala v těsném sousedství nově připravovaného kancelářského komplexu.
„Jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít kontrakt s rakouským developerem, který projekt vlastnil. Ze zkušenosti víme, že o kvalitní kanceláře v standardu A je v této lokalitě zájem. Současně potvrzujeme náš záměr uzavřít v tomto roce tři obdobně velké akvizice na pražském trhu,“ komentoval aktuálně završenou transakci CEO HB Reavis Group CZ Marcel Kasanický. Celkový objem investic do akvizic je podle jeho slov naplánovaný až na jednu miliardu korun.
River Garden Office II a III se skládá ze dvou sedmipatrových budov. „Svou velikostí je tento projekt srovnatelný s dokončeným komplexem River Garden Office, i to hrálo svou roli při jednání o koupi projektu,“ doplnil acquisition manager Karel Konečný. Stavební práce zahájí HB Reavis ještě na podzim tohoto roku. Otevření budovy předpokládá v prvním čtvrtletí roku 2014.
tisková zpráva