Průmysl a obchod

HB Reavis Group koupil v Praze další objekt

Společnost HB Reavis Group realizovala na pražském trhu svou druhou letošní akvizici. Od skupiny soukromých investorů zakoupila projekt administrativního centra METRONOM v Praze 5, který svou polohou navazuje na stanici metra Nové Butovice.
Metronom – vizualizaceBudova Metronom poskytne více než 34 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy, projekt počítá s prostorem pro obchodní jednotky a parkováním pro osobní vozy, ale i například pro jízdní kola. Architektonické řešení je navrženo na vysokou certifikaci BREEAM v kategorii „very good“. Podle acquisition managera HB Reavis Group Karla Konečného budova skýtá i další benefity: „Tato lokalita patří mezi vyhledávané díky své dopravní dostupnosti, zájem o ni mají vzhledem k blízkému ruzyňskému letišti a dálnici D5 velké zahraniční společnosti. Velmi dobrou alternativou ale může být i pro nájemce stávajících budov v jiných částech Prahy 5, které ovšem poskytují nižší standard kancelářských prostor.“
Developerská společnost HB Reavis Group tak pokračuje ve své expanzi na pražském trhu kancelářských objektů. V dubnu dokončila objekt River Garden Office na Rohanském nábřeží, o měsíc později oznámila akvizici projektu River Garden Office II a III, který prodlouží bulvár Rohanského nábřeží směrem do Libně. Celkově letos podle svého vedení HB Reavis Group předpokládá na českém trhu akvizice v celkové hodnotě do jedné miliardy korun.
tisková zpráva