Průmysl a obchod

Heluz meziročně zdvojnásobil vývoz cihel do Rakouska

HELUZ cihlářský průmysl, v. o. s., přední výrobce cihelných materiálů na českém trhu, výrazně posílil svou pozici v Rakousku. Navzdory nelehké situaci způsobené ekonomickou krizí a jistými specifiky zdejšího trhu se mu daří konkurovat místním tradičním výrobcům, a to jak kvalitou, tak i cenou.
Důkazem je realizace zdvojnásobení objemu vývozu oproti loňskému roku. „V roce 2010 bychom tak měli realizovat zakázky v Rakousku v celkové výši cca 15 mil. Kč,“ říká k tomu Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel společnosti a dodává: „Úspěch je to pro nás, coby českou firmu, velmi významný, protože zdejší spotřebitelé jsou v tomto smyslu velkými patrioty a preferují domácí výrobce. Navíc jsou zde kladeny mnohem větší nároky nejen na kvalitu dodávaného materiálu, ale i na formální zpracování nabídky potřebné pro získání zakázky.“
Český výrobce HELUZ vstoupil na rakouský trh koncem roku 2008 a od té doby se mu zde daří trvale upevňovat své místo. Po získání řady certifikátů dle rakouských národních norem začala společnost expandovat, přičemž stěžejní se pro ni stala oblast Dolního Rakouska. V současné době je Rakousko pro HELUZ třetím nejvýznamnějším zahraničním odběratelem hned za Slovenskem a Polskem.
Zásadní podíl na výstavbě v Rakousku zaujímají podle Kramplovy zkušenosti rodinné domy, důležitými realizovanými stavbami financovanými samosprávou jsou také bytové domy Gerassdorf a Bernadrsthal či mateřské školy v Laa an der Thaya a Korneuburgu. V samotném sortimentu produktů HELUZ je největší zájem o obvodové zdivo tl. 25 a 30 cm a dále o cihelné bloky HELUZ Family 50 a STI a také o cihelné komíny.
tisková zpráva