Průmysl a obchod

Heluz přiveze na veletrh Coneco komínový systém Heluz Izostat Duo

Unikátní komínový systém Heluz Izostat Duo s tenkostěnnou izostatickou vložkou bude na letošním bratislavském veletrhu Coneco hlavním lákadlem stánku společnosti Heluz. Veletrhu Coneco, který se letos koná ve dnech 26.–29. března, se Heluz účastní po deváté a za své výrobky zde již třikrát získal nejvyšší ocenění. O další Zlatou plaketu bude bojovat právě s novým komínovým systémem.
Unikátní komínový systém Heluz Izostat Duo s tenkostěnnou izostatickou vložkou  Komínový systém Heluz Izostat Duo je podzimní novinkou společnosti Heluz a na slovenském veletrhu ještě nebyl představen. Jeho unikátnost spočívá především v tom, že je použitelný pro všechny typy paliv a staveb včetně pasivních domů. Díky nové cihelné komínové tvarovce Heluz Duo navíc není nutné používat tepelnou izolaci ani při vysokých teplotách, což šetří peníze i čas nutný pro výstavbu komínu. Nové izostatické vložky jsou vyráběné nejmodernější technologií a jsou odolné vůči agresivnímu kyselému kondenzátu, který vzniká při zatápění, korozi i vlhkosti, která ohrožuje komín při používání méně kvalitního topiva. Přestože jsou stěny vložek tenké, díky čemuž se lépe prohřívají, jsou odolné vůči přímému plamenu i vůči vysokým teplotám a teplotním šokům, ke kterým může dojít při nešetrném zatápění. Na rozdíl od klasických šamotových vložek nepraskají a jejich hladké vnitřní stěny brání usazování pevných částí a jejich následnému vznícení a vyhoření. K celkové bezpečnosti systému přispívá i hrdlové zakončení vložek, které je pevnější a bezpečnější než u zámkových spojů. Přestože jsou k výrobě komínového systému použity izostatické vložky nejvyšší kvality, jeho cena je srovnatelná s běžnými šamotovými komíny. Výrobce navíc na vnitřní izostatické vložky poskytuje 50letou záruku.
Kromě nových komínů budou na stánku k vidění i další produkty Heluz, např. cihly Family 2in1, které v sobě spojují ty nejlepší vlastnosti kvalitního zdicího materiálu a tepelné izolace a jsou vhodné k výstavbě nízkoenergetických a pasivních domů bez zateplení. Stánek společnosti Heluz najdou návštěvníci v hale D pod číslem 200.
Veletrh Coneco, jehož 35. ročník se letos uskuteční pod heslem „Stavme moderně a úsporně“, je největším stavebním veletrhem konaným na Slovensku. V roce 2013 se ho zúčastnilo více 450 firem z jedenácti států a navštívilo ho více než 96 300 zájemců.

tisková zpráva