Průmysl a obchod

HET slaví 20 let a pro zákazníky pořádá soutěž

Firma HET – přední ryze český výrobce vodou ředitelných nátěrových hmot – má hned několik důvodů k oslavě. Patří mezi nejvýznamnější výrobce interiérových a fasádních barev v ČR, v září dokončí historicky největší, stomilionovou investici do své výrobní základny a současně oslaví 20 let od svého založení.
Dvacet úspěšných let
HET založili v roce 1991 tři společníci – Herting, Elias a Trapani, kteří v té době využili příležitosti a nabídli zákazníkům další alternativu v tehdy populárních kaolinových nátěrech. Firma reagovala rychle a pružně na požadavky trhu a předstihla tak i zavedené značky. Významným krokem pak bylo vytvoření vlastního vývojového oddělení a v roce 1995 přechod od ryze majitelského k manažerskému řízení. Firma odolala akvizičním nabídkám renomovaných zahraničních výrobců a nadále těží ze všech výhod pružného ryze českého výrobce orientovaného jak na koncového zákazníka, tak i profesionály. V současné době zaujímá téměř 20% podíl na trhu, a je tak na druhém místě mezi výrobci vodou ředitelných nátěrových hmot v ČR.
 
 
Moderní evropský výrobce
Hlavní produktové portfolio firmy HET je tvořeno především vodou ředitelnými barvami, jejichž sortiment se stále úspěšně rozšiřuje. Kromě interiérových barev svým zákazníkům společnost nabízí tónovací barvy, fasádní barvy, tenkovrstvé omítkoviny, dále barvy na dřevo a kov, penetrační nátěry, tmely a rovněž celou řadu doplňkových produktů z oblasti stavební chemie nebo tónovacích a zateplovacích systémů. „Naší prioritou byl vždy výrobek, který nabídne konečnému uživateli vynikající poměr ceny a výkonu,“ říká Jiří Sokol, obchodní a marketingový ředitel.
Investice do výrobní základny v Ohníči u Teplic, částečně čerpaná ze strukturálních fondů EU, firmě přinese zásadní modernizaci technologie výroby, zkvalitnění logistiky a souvisejících služeb poskytovaných zákazníkům, nemluvě o ekologii výroby, která beze zbytku splní i ty nejnáročnější předpisy a požadavky ze strany EU. Z firmy se tak stává moderní evropský výrobce nátěrových hmot s vysokým standardem kvality výrobků.
 
Slavte s HETem
U příležitosti oslav 20. výročí svého založení pořádá HET spotřebitelskou soutěž pro koncové zákazníky pod názvem „Barvy plné výher“. Každý zákazník, který si zakoupí soutěžní balení vybraných výrobků (Klasik, Klasik COLOR, Brillant 100, Brillant Creative, Hetline, Hetline LF, Junior Plus, SuperMalba), má šanci vyhrát velmi atraktivní ceny. Kromě výhry pro každého se hraje o automobil Ford C-Max Grand, dovolené dle vlastního výběru od CK Fischer, LCD televize Panasonic, GPS navigace Garmin či akušroubováky Bosch. Pravidla a podrobnější informace o soutěži naleznete na www.het.cz.
tisková zpráva