Průmysl a obchod

Hospodářské výsledky CEMEXU za první kvartál 2011

Společnost CEMEX, S.A.B. de C.V., oznámila, že v prvním čtvrtletí roku 2011 zvýšila konsolidovaný čistý objem tržeb o 11 % na hodnotu 3,4 miliardy dolarů ve srovnání se stejným obdobím roku 2010. Provozní zisk EBITDA se v prvním čtvrtletí roku 2011 zvýšil o 1 % na hodnotu 519 miliónů dolarů ve srovnání se stejným obdobím roku 2010.
Hlavní konsolidované finanční a provozní výsledky:
● Konsolidovaný čistý objem tržeb vzrostl díky vyšším objemům prodeje zejména u našich mexických, evropských, jihoamerických, středoamerických a karibských podniků.
● Značnou část poptávky na většině našich trhů vytvořili zákazníci v odvětví infrastrukturních staveb a bytové výstavby.
● Volný tok hotovosti se po odečtení kapitálových výdajů na údržbu dostal ve sledovaném období do červených čísel ve výši 317 miliónů dolarů, ze záporné hodnoty 171 miliónů dolarů ve stejném čtvrtletí roku 2010.
● Provozní zisk za první čtvrtletí vzrostl o 16 % na 172 miliónů dolarů, ve srovnání se stejným obdobím roku 2010.
 
Konsolidované finanční výsledky firmy
V průběhu sledovaného čtvrtletí vykázal čistý hospodářský výsledek ztrátu ve výši 276 miliónů dolarů, ve srovnání se ztrátou 342 miliónů dolarů ve stejném období předchozího roku. Tento výsledek odráží vyšší provozní zisk, vyšší zisk z převodu měn a snížení jiných výdajů, což více než vynahradilo vyšší finanční výdaje, ke kterým došlo v průběhu tohoto čtvrtletí.
tisková zpráva