Ekonomika, Průmysl a obchod

Hospodářské výsledky společnosti Saint-Gobain v České republice za rok 2014

Obrat společnosti Saint-Gobain činil v roce 2014 v České republice více než 16 miliard korun (583,6 miliónů EUR) a provozního zisku téměř 3 miliardy korun (98 milionů EUR).

„Do výsledků se promítá především situace na trhu stavebních materiálů, kde jsme v posledním roce zaznamenali výrazný nárůst kromě jiného také v prodejích inovativních materiálů. Znatelnou měrou se na nich podílí také větší export,“ komentuje situaci Tomáš Rosák, generální delegát Saint-Gobain.

Společnost dosahuje skvělých výsledků také díky svému rozvoji a investicím. V roce 2014 představovaly investice Saint-Gobain v České republice částku 960 miliónů korun. Letos plánuje celkové investice přes 2 miliardy korun.

„Naší největší letošní investicí je výstavba nové výrobní haly společnosti Saint-Gobain Sekurit v Hořovicích u Berouna, ve které výrobu autoskel více specializujeme a zdvojnásobíme dosavadní výrobu,“ vysvětluje Tomáš Rosák.

Letos slaví společnost významné výročí 350 let od svého vzniku. V průběhu svého vývoje až do současnosti výrazně sází na inovace na trhu udržitelného bydlení. Také v České republice vyvíjí a zdokonaluje výrobky určené zejména pro stavebnictví, ale i automobilový průmysl.

tisková zpráva