Průmysl a obchod

IMMOFINANZ Group prodává obchodní centrum v Českých Budějovicích

Společnost IMMOFINANZ Group učinila další krok v optimalizaci svého portfolia, když se rozhodla odprodat svou nemovitost obchodní centrum Bauhaus v Českých Budějovicích realitní investiční skupině CPI Group. Hodnota transakce je 17,2 miliónu euro. IMMOFINANZ Group tento projekt dokončila ve spolupráci s mezinárodním developerem EYEMAXX Real Estate na jaře roku 2010 a centrum bylo otevřeno letos v dubnu.
Tento specializovaný nákupní prostor byl exkluzivně pronajat mezinárodnímu řetězci Bauhaus, který se specializuje na prodej stavebních materiálů. Centrum je umístěno v severozápadní části města, nedaleko jiného významného nákupního centra na sídlišti Vltava. Nemovitost má rozlohu zhruba 42 000 m², z čehož 17 400 m² je určeno k dalšímu pronájmu. K dispozici je 380 parkovacích míst.
Eduard Zehetner, generální ředitel IMMOFINANZ Group, transakci komentoval: „Od samého počátku jsme věděli, že po úspěšném dokončení tuto nemovitost prodáme. Tržní cena přesahuje účetní hodnotu, což svědčí o hodnotě našich aktiv a kvalitě našeho portfolia.“
tisková zpráva