Průmysl a obchod

Kancelářský projekt Vision Park Karlín vstupuje do druhé fáze

Projekt high-tech kanceláří Vision Park Karlín v Pernerově ulici v Praze 8-Karlíně vstupuje do druhé etapy. Sedmipatrová novostavba, která nabídne 9500 m² kancelářských ploch a víceúčelovou společenskou a kongresovou halu o velikosti 4827 m², zaujme nejen svou architekturou, ale i využitím řady nejmodernějších technologických inovací. Ty přinesou nájemcům kanceláří mimořádný uživatelský komfort.
Autory projektu jsou pražský ateliér AED project společně se slavným španělským architektem Ricardem Bofillem. V současné době je dokončena první fáze celého projektu, kterou je přestavba historického průmyslového areálu bývalé Kotlárny, ve kterém bude sídlit vydavatelství Economia, a. s. „Vision Park Karlín je jedinečná industriální budova. Má práce spočívala v tom zvýraznit jedinečnost tohoto působivého prostoru a citlivě přeměnit jeho původní industriální využití a proměnit bývalou továrnu v sídlo vydavatelství. Tento projekt nového funkčního využití budovy úspěšně vyzdvihuje krásu karlínského industriálního historického odkazu,“ říká Ricardo Bofill, architekt projektu Vision Park Karlín.
Druhá fáze projektu – nová administrativní budova s multifunkčním společenským a kongresovým sálem – je ve výstavbě. Nové kanceláře budou vybaveny nejmodernějšími technologiemi. „Nájemci se mohou těšit na zabezpečené kanceláře bez klasických klíčů přístupné pomocí RFDI čipů.  Budou zde i další moderní informační i komunikační technologie. Naši nájemci budou moci používat například nejmodernější systém tzv. virtuální kanceláře s videokonferenčními technologiemi. Ty umožní, aby se v jedné místnosti „sešli“ na jednání lidé, kteří se ve skutečnosti nacházejí na několika různých místech světa. V budově bude rovněž fungovat vlastní wi-fi (W-LAN) síť, pomocí níž bude přístupný speciální informační portál. Jeho fungování můžeme přirovnat k místní sociální síti. Ta bude sloužit nejen pro komunikaci správce budovy s nájemci, ale nabídne i řadu informací o fungování komplexu, nabízených službách nebo též o událostech a novinkách z celého Karlína,“ říká Tomáš Kadeřábek, vedoucí projektu.
 
Vision Park Karlín – vizualizaceVision Park Karlín – vizualizaceVision Park Karlín – vizualizace
 
V garážích tohoto objektu bude k dispozici 210 parkovacích míst. Multifunkční společenská a kongresová hala Forum Karlín umístěná ve třech podlažích Vision Park Karlín nabídne dva tisíce míst k sezení, nejmodernější technologie a vynikající akustiku pro divadelní představení, koncerty či výstavy. Dokončení druhé fáze projektu Vision Park Karlín je plánováno na únor 2014. Investory jsou Čech Zdeněk Bakala a holandský podnikatel Bessel Kok.
tisková zpráva