Informace výrobců, Průmysl a obchod

Lasselsberger představil novou kolekci obkladů RAKO 2017

Společnost Lasselsberger představila v září 2016 poprvé na výstavě Cersaie v italské Bologni novou kolekci keramických obkladů RAKO 2017. V těchto týdnech se s novými deseti sériemi RAKO seznamuje také český trh a trhy ostatní. Nové technologie, především digitální technologie tzv. HD Print, umožňují vytvořit na obkladech dokonalý design. Povrch obkladů napodobuje i kombinuje dřevo, kámen, beton, cement, kov či textil.

Série Next
Současná technologie digitálního tisku nám umožňuje přenést téměř jakýkoli design dřeva, látky na obkládačky. Aby vynikla přirozenost povrchu obkládaček série Next, hledali designéři RAKO inspiraci mezi reálnými ručně tkanými látkami. Povrch obkládaček zdobí reliéfní melírovaná struktura, jež věrně kopíruje ruční pleteninu, příjemnou na dotyk. Věrohodnost matného povrchu rozptýlí mýtus, že jsou keramické obklady „studené“.

Velkoformátové kalibrované obkládačky 30×60 cm v duchu současných trendů jsou nabízeny v přírodních tónech béžové a šedé. Obě varianty doplňuje v nabídce dekorace tón v tónu, kterou lze vzájemně kombinovat.

Série NextSérie Next

Série Extra
Slinuté glazované dlaždice série Extra mají díky digitálnímu tisku a speciální glazuře matný saténový povrch. Zaujmou nejen funkčním designem, ale i novými rozměry 80×80 cm a 40×80 cm v šesti barvách a to: bílá, slonová kost, světle šedá, tmavě šedá, hnědo-šedá a černá. Vizuální přitažlivost umocňuje více různých variant designů povrchu pro každou barvu (jedná se o kolísání designu povrchů v rámci jedné barevné řady, které jsou nahodile kombinované již v kartónu, značené V2).

Vzhledem ke stejnorodé struktuře a probarvení celé hmoty střepu je dlaždice Extra vzhledově, a tedy i barevně naprosto stálá. To umožňuje použití vysoce slinutých dlaždic nejen v privátní sféře, ale i na provozně exponovanějších místech.

Série ExtraSérie Extra

Série Up
Série Up je kompromisem mezi nadčasovou klasikou a dokonalou účelností. Série poskytuje několik kombinací obkládaček a dekorací, které spolu perfektně harmonizují. Nabízí čtyři jednobarevné lesklé obkládačky ve formátech 20×40 cm a 30×60 cm s kalibrovanou hranou, které doplňuje kombinační bílá obkládačka. Designově nenápadný a přitom velmi specifický základní povrch s jemnou kresbou je produktem kombinace technologie digitálního tisku a barevné glazury.

Série UpSérie UpSérie Up

Série Boa
Mramor dobývá v současnosti každou místnost včetně koupelny. Série Boa představuje luxusní provedení mramoru, pro kterou je charakteristické přirovnání elegantní klasika. Základ série tvoří kalibrované matné obkládačky se saténovým povrchem 30×60 cm a 30×90 cm v designu přírodního mramoru ve dvou barevných variantách bílá a šedá. Kontrast světlé keramiky s přirozenou strukturou žilkování přírodního kamene zajišťuje obkládačkám neopakovatelnou povrchovou kresbu.

Nejmodernější technologie digitálního tisku umí obkládačce vtisknout identitu dokonalého kamene, který je k nerozeznání od skutečného mramoru. A to hned v několika designech, aby byla věrnost obkladů na velké ploše stěny naprosto dokonalá.

Série BoaSérie Boa

Série Faro
Vzhled dřeva série Faro je naprosto dokonalý, navíc má špičkové parametry keramického materiálu (gres porcellanato smaltato). Díky více jak dvaceti odlišným kresbám povrchu je k nerozeznání od skutečného materiálu. Výrazné odlišnosti, nahodilosti jsou záměrné. Rustikální charakter dřeva podporuje jeho příznačná barevnost (bílá, světle béžová, béžová, hnědá, hnědo černá) a matný reliéfní „dlátkovaný“ povrch. Kalibrované dlaždice Faro mají pro dřevo typický obdélníkový formát 15×60 cm, přičemž umožňují při pokládce různorodé skladby.

Série FaroSérie Faro

Série Casa
Kdo nechce v koupelně příliš experimentovat a dává přednost jednoduchému modernímu stylu, pak si jistě vybere kalibrované obkládačky Casa ve formátu 30×60 cm. Obkládačky s jemnou mikroreliéfní strukturou kombinující technologii digitálního tisku a rotocoloru si získají pozornost zákazníka díky své lehkosti povrchu a příjemné kombinaci dvou záměrně kolísajících neutrálních barev – šedé a bílé. Série Casa má nejen zajímavý „melírovaný“ design základní obkládačky, ale i celoplošná dekorace může vytvořit stěnu „alá“ tapeta v obou barvách. Dekorace mohou ozdobit např. jednu stěnu, zatímco ostatní plochy jsou v základní nebo odlišné barvě série.

Série CasaSérie Casa

Série Ground
Na první pohled je velkým potenciálem série Ground příjemná barevnost, povrch s neutrální mikrostrukturou i vizuální propojení s okolní přírodou. Obkládačky 20×40 cm zaujmou povrchem bez zbytečné zdobnosti. Neutrální matné barvy… světle a tmavě šedá barva, bílá a béžová umocňují věrnost blížící se přírodním povrchům. Nejen barevnost, ale i současná moderní technologie digitálního tisku spolu s rotocolorem jsou základem dokonalého designu. K sérii je dodávaný dekor falešné mozaiky 20×40 cm (dílky 5×5 cm) v mixu základních barev. Díky reliéfnímu razníku je na dekoraci – mozaice prokreslená světle šedá spára. Při použití mozaiky se pro spárování doporučuje světle šedá spárovačka pro celou obkládanou plochu. Mozaika je vhodná pro obkládání větších ucelených ploch a také je ideálním obkladovým materiál pro kuchyně.

Série GroundSérie Ground

Série Piano
Obkládačky Piano v rozměrech 20×60 cm staví svůj výraz na formátové kombinovatelnosti s řezanou mozaikou 5×5 cm, autentické barevnosti, harmonii a funkčnosti. Obkládačky jsou v odstínech břízy, dubu a třešně… světle béžové, červenohnědé, tmavě hnědé. Vyhraněný doplněk pro obkládačky nabízí listela 4,5×60 cm tvořená kombinací mixu základních barev obkládaček, bílé lesklé a dalších dekorativních obrazců. Obkládačky série Piano je možné používat také jako celoplošnou dekoraci v kombinaci s bílou lesklou obkládačkou 20×60 cm. Efektní plocha obkládaček je založená na minimalizaci použitých barev, tvarů a rozměrů, vycházející z autonomie přírodních materiálů, jež v rafinovaných kombinacích vyvolávají množství dojmů. Design dřeva na stěně v kombinaci s jemným kamenným povrchem série Base ve formátu 60×60 cm je ta správná kombinace pro unikátní prostory koupelen chat, srubů nebo penzionů.

Série PianoSérie Piano

Série Rush
Kalibrované obkládačky Rush o rozměrech 30×60 cm jsou jasnou odpovědí na současné požadavky… velký formát při dodržení mimořádné kvality a unikátního designu. Speciální povrch v kombinaci s digitálním tiskem vytváří dokonalou imitaci kovového povrchu. Nabídka šesti originálních základních barev umožňuje vzájemnou kombinaci tmavších, výraznějších odstínů společně s velmi jemnými světlými odstíny. Obkládačky Rush mohou být kombinovány s listelami 60×5,5 cm s květinovým ornamentem, které tvoří atraktivní kontrast k základním dlaždicím. Druhý typ abstraktní listely 60×2 cm, která vznikla technologií reaktivní glazury, nechá vedle základního obkladu vyniknout živelné barvy – červenou, oranžovou a zelenou „mintovou“. Jednoduchý kontrast úspěšně „narušuje“ řezaná mozaika 5×5 cm dodávaná na lepenci 30×30 cm ve všech základních šesti barvách. Mozaika může barevnou hloubku a zajímavý povrch Rush obohatit o další originální detaily či vyřešit obložení technicky problematických míst.

Série RushSérie Rush

Série Base
Současný design, materiál působící dokonale čistě, jemná kresba v kombinaci s příjemným reliéfem evokující homogenní kamenný povrch, to je série Base. Všechny prvky série – obkládačky i dlaždice jsou navržené pro digitální tisk tak, aby vynikla jejich jednoduchost, nadčasová barevnost i formátová škála a komplexnost série. Efekt stojí na podmanivé optice matného přírodního reliéfu. Kalibrované obkládačky 30×60 a 30×90 cm jsou v nabídce ve dvou barvách – slonová kost a světle béžová, zatímco kalibrované dlaždice stejného designu 30×60 a 60×60 cm doplňuje ještě světle šedá a černá barva. Součástí nabídky dlaždic jsou dva typy povrchů: základní s jemným reliéfem a povrch se speciální glazurou zajišťující vyšší protiskluznost, R10B (ideální volba např. pro sprchové kouty).

Série BaseSérie Base

Kalibrované obkládačky 30×60 a 30×90 cm série Concept Plus
Díky novým technologickým možnostem ve výrobě obkládaček se rozšiřuje nabídka o moderní kalibrované formáty obkládaček 30×60 a 30×90 cm. Inovativní technologie podpořila rozvoj mnoha dekorací včetně celoplošných reliéfních povrchů u formátu 30×60 cm. Tyto výrobky jsou stěžejní součástí nejen nových sérií jako např. Boa, Base atd., ale i vhodným doplněním pro velmi úspěšnou sérii jednobarevných obkládaček Concept a Concept Plus.

Více o jednotlivých sériích najdete na www.rako.cz.

tisková zpráva, wd